Vágólapra másolva!
A Barcelona német válogatott kapusa, Marc-André ter Stegen súlyos sérülése következtében Yaakobishvili Áron a katalán sztárcsapat első keretéhez került.

A La Liga 6. fordulójában a Barcelona ugyan 5-1-re nyert a Villarreal otthonában, ám nem lehetett felhőtlen Hansi Flick vezetőedző öröme, mert az első félidő végén Marc-André ter Stegen súlyos sérülést szenvedett, ezzel pedig véget ért számára a szezon. A német válogatott kapus nagyon peches volt, ugyanis a jobb térdkalácsában szakadt el az ín, abban a térdében, amelyet már korábban kétszer is megműtöttek.

Villarreal CF V FC Barcelona - LaLiga EA Sports, Marc-Andre ter Stegen
Marc-André ter Stegen súlyos sérülést szenvedett
Fotó: NurPhoto via AFP/Jose Miguel Fernandez/NurPhoto

A 32 éves német kapus - akit már meg is műtöttek - súlyos sérülése miatt a Barcelona úgy döntött, Yaakobishvili Áront behívja a felnőtt keretbe - írja az MTI. Az interneten már több videó is napvilágot látott arról, amelyen a fiatal magyar kapus a csapattársaival edz.

A georgiai származású, de Budapesten született 18 éves, magyar utánpótlás válogatott játékos 2018-ban került a katalán klubhoz, 

amelynek harmadik számú, korosztályos csapatában véd. Jelenlegi szerződése jövő nyárig szól. Yaakobishvili Áron testvére, Antal szintén Spanyolországban, a Bajnokok Ligája-résztvevő Girona együttesében szerepel.

Szerdán a Getafe elleni bajnoki mérkőzésen Inaki Pena, Ander Astralaga és Yaakobishvili lesz a három kapus a katalán sztárcsapat keretében.

A Barcelona a La Ligában remek formát mutat, hat forduló után százszázalékos teljesítménnyel, 18 ponttal vezeti a tabellát a címvédő Real Madrid előtt.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!