Vágólapra másolva!
A Libertadores Kupa-negyeddöntő visszavágója előtt balesetet szenvedett a Sao Paulo FC labdarúgócsapata által bérelt léghajó.

A brazil Sao Paulo FC az idegenben elért 0-0-s döntetlen után, a visszavágón fogadta a szintén brazil Botafogo együttesét a legrangosabb dél-amerikai klubsorozat, a labdarúgó Libertadores Kupa negyeddöntőjében. A találkozó előtt a hazaiak felbéreltek egy léghajót, amelynek a mérkőzés alatt néhányszor el kellett volna repülnie a stadion felett, ezzel is népszerűsítve a klubot. Ám az összecsapás előtti órákban, a tesztrepülés során a léghajó balesetet szenvedett Sao Paulo Osasco negyedében: lakóházaknak csapódott.

Libertadores Kupa, brazil foci, Sao Paulo FC, léghajó
A brazil Sao Paulo FC azok után lépett pályára a Libertadores Kupa negyeddöntőjében, hogy a klub által felbérelt léghajó balesetet szenvedett
Fotó: AGIF via AFP / Ettore Chiereguini / AGIF

Egy ember sérült meg a Sao Paulo-Botafogo Libertadores Kupa-meccset megelőző léghajóbalesetben

A léghajó vezetőjét sikerült kimenteni a járműből, és kórházba szállították. A brazil sajtó arról számolt be, hogy a balesetben szerencsés módon mindössze egy ember sérült meg, a házakban élő embereknek nem történt baja.

Ami a magyar idő szerint csütörtök hajnalban megrendezett mérkőzést illeti, a Botafogo a világbajnok Thiago Almada góljával szerzett vezetést, majd a Sao Paulo színeiben ugyan Lucas Moura büntetőt hibázott, a hazaiak a hajrában kiegyenlítettek. A vendéglátóktól a hosszabbításban kiállították a korábbi Bayern München-játékos Rafinhát, és végül tizenegyespárbajra került sor, amelyet 5-4-re a Rio de Janeiró-i együttes nyerte meg. 

A Botafogo így a szintén brazil Atlético Mineiro és az argentin River Plate után harmadik csapatként jutott a Libertadores Kupa elődöntőjébe. A riói klub ellenfele a legjobb négy között az argentin Penarol és a brazil Flamengo párharcának továbbjutója lesz.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!