Vágólapra másolva!
A szaúdi Al-Hilal edzője, Jorge Jesus megerősítette, hogy csapatának brazil válogatott sztárja, Neymar Jr. közel egy év kihagyás után sincs még olyan állapotban, hogy visszatérhessen a pályára.

A 128-szoros brazil válogatott, Neymar, aki 79 góljával az ország történetének legeredményesebb góllövője a nemzeti csapatban, 2023 augusztusában igazolt a Paris Saint-Germaintől a szaúdi sztárcsapatba, ahol azonban mindössze öt meccsen játszott, mivel október közepén egy válogatott találkozón súlyos térdsérülést szenvedett. A 32 éves támadót novemberben megműtötték, a nyáron pedig újra edzésbe állt, ami után felerősödtek a találgatások a visszatérésével kapcsolatban. Előzetesen úgy tűnt, hogy a keresztszalag-szakadás és a meniszkuszsérülés miatt 7-9 hónapot kell kihagynia, ám úgy tűnik, a bevetése továbbra sincs napirenden a szaúdi csapatnál.

Match between Brazil and Costa Rica for the Copa America
A szaúdi bajnok nem sietteti Neymar visszatérését
Fotó: Brazil Photo Press via AFP 

Jorge Jesus, az Al-Hilal trénere ugyanis az Al-Bukiryah elleni Szaúdi Király-kupa mérkőzés után elismerte, hogy a brazil klasszis túl van a felépülés jelentette kihívásokon, de a visszatérését nem fogják elsiettetni, a szavaiból pedig arra lehet következtetni, hogy még hónapokig nem léphet pályára.

Neymar fontos játékos, nem csak az Al-Hilal, hanem a szaúdi bajnokság számára is. Sajnálatos módon elveszítettük őt, lényegében egy teljes éve küzd a sérülésével. Azonban továbbra sem tudok pontos dátumot mondani, hogy mikor térhet vissza, meglátjuk, mi lesz a helyzet januárban'

 – mondta Jesus, akinek irányításával a klub története 19. bajnoki címét szerezte meg az előző szezonban.

Mivel a szaúdi bajnokságban csapatonként csak nyolc külföldi játékos nevezhető a szezonra, Neymar helyére pedig a Benficától szeptemberben szerződtetett Marcos Leonardót nevezték, így a brazil sztár legkorábban majdcsak januárban regisztrálhatják a bajnokság második felére. Azonban Neymar akár hamarabb is pályára léphet, ha az edzettségi állapota lehetővé teszi, ugyanis az ázsiai Bajnokok Ligájában nincs korlátozva a külföldi játékosok nevezése.

Neymar szerződése jövő nyáron jár le az Al-Hilalnál, amely legnagyobb sztárja hiányában is toronymagas fölénnyel nyerték a szaúdi bajnokságot, a Cristiano Ronaldót foglalkoztató Al-Nasszr előtt, négy forduló után pedig hibátlanul vezetik az új kiírást is. 

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!