Vágólapra másolva!
Az M4 Sport készített egy exkluzív interjút a magyar szakemberrel, aki a Chelsea másodedzőjeként Bajnokok Ligája győzelmet is ünnepelhetett. Lőw Zsolt a magyar labdarúgó-válogatott Németország elleni súlyos, 5-0-s Nemzetek Ligája veresége kapcsán mondta el a véleményét és a Bosznia-Hercegovina elleni meccset is szóba hozta.

"Azt gondolom, a németek elleni mérkőzés nem mutatja a válogatottunknak a jelenlegi arcát, most abszolút alulteljesítettünk. Ilyen előfordul szerintem a sportban, főleg a labdarúgásban. 

Nagyon fontos, ebből hogy állunk fel, hogy reagál a csapat, a szakmai stáb és a játékosok, valamint a bosnyákok elleni mérkőzésre nagyon rövid időn belül hogy tudunk ebből a gödörből kijönni és ott más arcunkat megmutatni... Tisztában vagyok vele, hogy milyen nehéz egy ilyen ritmusban játszani, mennyire kevés lehetősége van egy edzőnek ilyen rövid idő alatt változtatni. 

Gondolok itt arra, hogy egyrészről kell egy mentális edzés, coaching a játékosoknak, ami segít nekik ezt a traumát feldolgozni és ebből kijönni. Ki kell őket ebből vezetni és meg kell próbálni minél hamarabb feldolgozni ezeket az eseményeket és megpróbálni elfelejteni, és előre fele tekinteni, hogy egy újabb kihívás, újabb siker lebegjen a szemük előtt. Az egyik a mentális felkészítés, a másik nyilván, hogy taktikailag is fel kell őket készíteni, mert más taktikát vagy más taktikai elemeket kíván meg a meccs a németek ellen idegenben, vagy a bosnyákok ellen. Erre nagyon-nagyon rövid az idő, 

ilyenkor mutatkozik meg egy edzői stábnak az igazi arca, hogy mennyire kreatívok, mennyire tudják ezt a két feladatot párhuzamosan ilyen rövid idő alatt megoldani. 

De azt gondolom, Marco Rossi eddig is kiválóan vezette a magyar válogatottat, így most is meg lesz az a kis kulcs nála, amivel el tudja majd érni a játékosokat.

Ha nem is talán az első perctől kezdve, majd a mérkőzésbe belelendülve és elfelejtve ezt a németek elleni vereséget, akkor egy új energiával, egy kicsi daccal magunkban egy jó eredményt fogunk elérni." - fejtette ki a véleményét a 45 éves szakember a bosnyákok elleni meccsre is kitérve.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!