Vágólapra másolva!
Exkluzív interjút adott az M4 Sportnak Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki elmondta, mire készül a jövőben a csapattal, miközben a magyar labdarúgó-válogatott októberben újabb két Nemzetek Ligája-mérkőzésen lép pályára.

A Marco Rossi vezette magyar válogatott október 11-én Hollandiát fogadja, majd három nappal később Boszniában lép pályára. A két meccs előtt az M4 Sportnak adott hosszú interjút az olasz szakember, aki elmondta, Németország ellen belefér egy vereség, de az már nem, hogy „a második gól után viszont összezuhantunk” – utalt Rossi az 5-0-s vereségre.

Marco Rossi a Bosznia-Hercegovina elleni hazai mérkőzést többször visszanézte, szerinte azt, a 0-0-ra végződött meccset több góllal is megnyerhettük volna.

Germany - Hungary
A magyar válogatott a legsúlyosabb vereségét szenvedte el Marco Rossi irányítása alatt, kikelt magából az olasz mester
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Fabian Strauch

„Ez a két mérkőzés jó okot adott arra, hogy megtanuljuk, két lábbal a földön kell maradnunk és amikor jól megy a szekér, akkor se bízzuk el magunkat” – mondta Rossi, aki szerint „az elmúlt időszakban nem állt mellénk a szerencse”.

Szoboszlai Dominikkal megvitatták a játékos azon megjegyzését, miszerint túl bátor taktikát választottak a németek elleni mérkőzésre.

„Én nem vagyok diktátor és elfogadom a vitát. Ha a srácok szerint valamit nem kéne megcsinálnunk, akkor megmondhatják nyugodtan. Én úgy hiszem, mindig a vita vezet a jobb megoldásokhoz. A Németország elleni mérkőzés után a srácok összezuhantak lelkileg is, némi önbizalmat veszítettünk valamennyien. Ezt a meccs után alaposan megbeszéltük, mert egyébként sem dúskálunk annyira az önbizalomban” – mondta a kapitány.

„Elismerem, a Németország elleni mérkőzésen az egy az egy elleni párharcok felvállalása, a magas letámadás meredek döntés volt. De nem érzem azt, hogy a magyar válogatottnak sündisznóként kellene védekeznie” – mondta önkritikusan az olasz mester.

„Elfogadom a vereséget, sok-sok mérkőzést elveszítettem a pályafutásom során, de 5-0-ra még soha.

 Az eredmény mindig az ellenféltől függ, de nagyon kihozott a sodromból, hogy hogyan alakult ki az eredmény. A csapat szétesett, összezuhantunk, emiatt tényleg elgurult a gyógyszerem és ezt el is mondtam nekik, hogy mindjárt kirobbanok, mint egy vulkán” – mondta Rossi, aki az Eb-búcsú után levonta a megfelelő tanulságokat, ezeket azonban csak a játékosoknak mondta el.

„Azt várom, hogy bátor legyen a hozzáállásuk. Nyilván ehhez az is kell, hogy bízzanak egymásban. Egyszerűbbre lefordítva ez azt jelenti, ha én ügyesebb vagyok, nálad, akkor mindent meg kell tennem, hogy segítsek neked. Nem kell éreztetni az értékbeli különbséget, hanem támogatnom kell téged. Abban bízom, hogy a következő mérkőzéseken ez kézzelfogható lesz”.

„Sohasem emeltem magam valami szédületes piedesztálra, sose mondtam, hogy én egyenértékű lennék Guardiolával vagy Klopp-pal, nem is fogadtam el, ha valaki megpróbált bókolni, de most már próbálnak leírni, mintha hülyegyerek lennék. Az igazság a futballban mindig középen van” – tette hozzá Marco Rossi.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!