Vágólapra másolva!
Csütörtökön a lengyelországi Varsóban kezdődött meg az EMF Bajnokok Ligája, ahová a kontinens legjobb kispályás csapatai kvalifikálták magukat, köztük az NB1.hu Minifutball Extraligát megnyerő Chicago. A magyar csapat a nyitónapon két mérkőzést játszott: az első meccsen 5-1-re győzte le az angol FC Lions együttesét, majd este a az osztrák FC International Kickers ellen is nyerni tudott 2-1-re, így csoportelsőként jutott tovább a csoportjából.

A magyar bajnok az első csütörtöki mérkőzésén a 14. percben szerezte meg a vezetést Titkó Krisztián révén, majd a korábban a többek között a Dinamo Kijevben is megfordult, korábbi háromszoros nagypályás felnőtt válogatott Farkas II Balázs növelte a Chicago előnyét. 

minifoci, Chicago, Koppermann Robin
Koppermann Robin betalált az angol csapat ellen
Fotó: EMF

Két győzelemmel kezdtek Farkas II Balázsék a BL-ben

Pillanatokkal később jött az angolok szépítése. Ám ez sem zavarta meg a magyar együttest, amely újabb gólokat tudott szerezni a második félidőben: 

Koppermann Robin találta után Titkó és Farkas is megszerezte a második találatát a meccsen, utóbbi a 39. percben állította be az 5-1-es végeredményt.

"Harcos mérkőzésen vagyunk túl, az angolok nagyon agresszívak voltak. Éreztük a legelejétől, hogy fociban jobbak vagyunk. Az elején még tartották magukat, de ahogy jöttek a lehetőségek, azokat tudtuk értékesíteni. Szerencsére végül begyűjtöttük a három pontot" - mondta a találkozó után Koppermann Robin.

A csoport második délutáni mérkőzésén az osztrák FC International Kickers 4-1-re nyert a szerb Velibor Belgrade ellen, így este két hárompontos csapat meccsén már a továbbjutás kérdését is le lehetett zárni.

Az esti találkozót is nagyon jól kezdte a budapesti csapat, már a 7. percben megszerezte a vezetést Kovács Dávid révén. 

A 19. percben jött az újabb Chicago-gól, Farkas II Balázs ezen a meccsen is betalált. A magabiztos magyar vezetést után az FC International Kickers egyre jobban játszott a második félidőben, a találkozó hajrájában széptett is Ahmed Ali Ayyan révén. 

Még az utolsó pillantokban is volt esélye az egyenlítésre, de szerencsére nem sikerült, így a Chicago 2-1-re győzött és továbbjutott, ráadául csoportelsőként.

A csoport másik esti meccsén az angol FC Lions 3-0-ra győzte le a szerb Velibor Belgrade együttesét.

"Két mérkőzés, két győzelem, mondhatjuk, hogy megérkeztünk Lengyelországba. Nem lehetett ennél jobban kezdeni. A mutatott játék is rendben van, nyilván vannak még olyan dolgok, amiken csiszolni kell, akár védekezésben, akár a támadások befejezésénél. 

Próbálunk napról napra egyre jobbak lenni. Nagyon jó most a hangulat a csapatnál, de a holnapi meccs is nagyon fontos, szeretnénk nyerni és hibátlan teljesítménnyel továbbmenni" - árulta el Kovács Dávid.

A Chicago csoportmérkőzései:
09.05.: Chicago - FC Lions (angol) 5-1 (2-1)
09.05.: Chicago - FC International Kickers (osztrák) 2-1 (2-0) 
09.06. - 15.00: Chicago - Velibor Belgrade (szerb)

A Bajnokok Ligája teljes menetrendje és a tabellák ide kattintva érhetőek el.

Varsóban 22 ország 28 csapata vesz részt. A találkozókat élőben lehet nézni az EMF YouTube csatornáján.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!