Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB I 8. fordulójában tovább folytatódott a Kecskemét gyenge bajnoki szereplése, miután 2-0-ra kikapott otthon az újonc Nyíregyháza ellen.

A Kecskemét kezdte lendületesebben a mérkőzést, de hiába játszott fölényben, a félidő első fele nem hozott igazán komoly helyzetet. Aztán szinte a semmiből megszerezte a vezetést a Nyíregyháza Kovácsréti Márk bombagóljával. A vendégek első szöglete után a kipattanó Kovácsrétihez kerül, aki nagyjából 30 méterről zúdította a felső sarokba a labdát, ami ráadásul kifelé csavarodott, így Varga Bencének esélye sem volt hárítani.

A Kisvárda és az MTI korábbi játékosa már a negyedik bajnoki gólját szerezte, amivel a paksi Windecker Józseffel holtversenyben a második helyen áll a góllövőlistán.

Szabó István csapata akár egyenlíthetett is volna Keresztes hibája után, de Lukács közel lövése elakadt a nyíregyháziak kapusában. Aztán még a szünet előtt a második kaput eltalált lövésükből tovább növelték az előnyüket a vendégek: egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Nagy Barnabás ívelt középre, Navrátil pedig közelről nem hibázott.

szabó istván, kecskeméti te
Szabó István sem hitt a szemének, egyre nagyobb bajban a Kecskemét
Fotó: Kecskeméti TE

A fordulás után próbálkozott a hazai csapat becsülettel, de igazán komoly helyzetet nem tudott kialakítani.

A hazai szurkolók többször is elkeseredettségüknek adtak hangot a meccs folyamán a "k.rva gyenge, k.rva gyenge" rigmusokat skandálva.

A hajrában akár nagyobb arányú győzelmet is arathatott volna az újonc, de Ramos lapos lövésénél Varga Bence megmentette csapatát a kiütéstől.

A Kecskemét idei nyolc bajnoki mérkőzéséből csak egyet tudott megnyerni, sorozatban pedig negyedik vereségét szenvedte el, így továbbra is kieső helyen áll, míg az újonc Nyíregyháza először szerzett pontokat idegenben, ráadásul a Debrecen elleni siker után sorozatban másodszor tudott nyerni.

OTP Bank Liga, 8. forduló:
Kecskeméti TE-Nyíregyháza Spartacus FC 0-2 (0-2)
Kecskemét, Széktói Szadion, 1413 néző, v.: Derdák 
gólszerzők: Kovácsréti (27.), Navratil (42.) 
sárga lap: Belényesi (7.), Rjasko (33.), Bocskay (43.), Nagy K. (61.), Szabó A. (82.), Pálinkás (83.), Montiel (95.), illetve Nagy D. (12.), Toma (52.) 
Kecskeméti TE: Varga B. - Bocskay (Vágó, 78.), Rjasko (Szabó A., a szünetben), Belényesi, Katona L., Zeke - Nagy K., Nikitscher, Vattay (Montiel, a szünetben) - Lukács (Pálinkás, 78.), Katona B. Nyíregyháza
Spartacus FC: Tóth B. - Gengeliczki, Alaxai, Keresztes - Navratil, Toma (Pinte, 62.), Keita, Nagy B. - Kovácsréti (Gresó, 87.), Babic (Myke, 62.), Nagy D. (Kovács M., 95.)

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.


 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!