Vágólapra másolva!
A nyári foci-Eb negyeddöntős búcsúja, és a korábbi meghatározó sztárjátékosok visszavonulása utáni apátiának már nyoma sincs: a magyar válogatott elleni 5-0-s győzelem a Nemzetek Ligája első fordulójában újra optimizmussal árasztotta el a német focit.

Sajnos a magyar válogatott elleni kiütéses siker kellett hozzá, hogy Németországban ismét mindenki rózsaszínnek lássa a válogatott jövőjét. A Kicker által némileg megtisztelő módon "ősi rivális"-nak nevezett magyar válogatott elleni 5-0-s siker után már senki nem foglalkozik azzal, hogy a csapat nyáron a negyeddöntőben búcsúzott - igaz, a később győztes spanyolok ellen - a hazai rendezésű Európa-bajnokságtól, ahogy azzal sem, hogy a torna után Toni Kroos, Thomas Müller, Manuel Neuer és Ilkay Gündogan is bejelentette visszavonulását.

Itt az új nagy csapat, amit nem győz agyondicsérni a vezető német sportlap. Kijut a simogatásból a "kis lépések" mesterének, Julian Nagelsmannak, a pályán Kroos pozícióját átvevő 33 éves dortmundi Pascal Groß-nak, valamint a támadásokban jeleskedő Wirtz, Hawertz, Füllkrug triónak is.

A lap szakírója szerint ez az este olyan volt, mint egy gyönyörű festmény megannyi remek művésztől, a siker pedig egy nagy képeskönyvbe kívánkozik.

A németek kedden Hollandiában mutathatják meg, hogy valójában mennyit is léptek előre, Marco Rossi csapatának pedig egy várhatóan borzasztóan nehéz meccsen, a Puskás Arénában Bosznia-Hercegovina ellen kell győznie.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!