Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokságban szereplő Olympique de Marseille kétéves szerződést kötött a 48-szoros francia válogatott Adrien Rabiot-val.

A 29 éves francia válogatott focistának júniusban járt le a szerződése az Juventusnál, az Európa-bajnokság után pedig ingyen igazolható lett, ugyanis nem fogadta el a torinói klub évi 8 millió eurós szerződéshosszabbítási ajánlatát. 

Rabiot idáig csapatot keresett, az utóbbi napokban arról is lehetett olvasni, hogy a Manchester United és az Arsenal is élénken érdeklődik iránta. A 48-szoros francia válogatott középpályás még a hatalmas fizetési igényeit is csökkentette, ennek ellenére mégsem jött össze a Premier League-szerződés, helyette visszatért szülőhazájába. 

France v Spain Semi-Final - UEFA EURO 2024
Adrien Rabiot alapember volt az Eb-n a francia csapatban
Fotó: Anadolu via AFP/Ibrahim Ezzat

Rabiot kétéves szerződést kötött az Olympique de Marseille csapatával, állítólag azért mert nagy rajongója a csapat nyáron kinevezett olasz edzőjének, Roberto De Zerbinek. A 29 éves játékos már mindenben megegyezett a francia csapattal, már csak a kötelező orvosi vizsgálatokon kell átmennie. 

Rabiot a Paris Saint-Germainnel 2013 és 2019 között sorozatban hat bajnoki címet nyert, ezt követően igazolt ingyen a Juventushoz, bár mehetett volna Barcelonába is. Állítólag Barcelonában tárt karokkal várták volna, Rabiot azonban nem lett a katalán csapat játékosa, ugyanis túl magasak voltak a fizetési igényei. Vagyis nem neki, hanem az édesanyjának, aki az ügyeit intézi.

A játékos ügynökeként dolgozó édesanyja gyakorlatilag árverést csinált a futballista eladásából. Bevonta a Juventust, a Bayern Münchent és a Manchester Unitedot is, és az összegek egyre feljebb kúsztak. Ekkor tett a klub néhány lépést hátrafelé, mert a tárgyalások ilyesfajta manipulálása nem korrekt. Részünkről le van zárva az ügy”

 – idézte a spanyol AS a Barca egyik képviselőjét, aki elárulta, hogy Rabiot édesanyja, a tárgyalások utolsó szakaszában elképesztő prémiumokat és aláírási összegeket követelt.

Véronique Rabiot-t sokan pénzéhes ügynönek tartják
Fotó: AFP/Franck Fife

Rabiot 212 meccsen lépett pályára a Juventus csapatában. Két Olasz Kupát és egy Olasz Szuperkupát nyert. Ő lett a klub történetének ötödik francia játékosa, aki legalább 200 meccsen pályára lépett a torinói csapatban. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!