Vágólapra másolva!
A Galatasaray csapatához szerződött Sallai Roland rangadón mutatkozhat be, a hétvégén a José Mourinho vezette Fenerbahce ellen debütálhat a török élvonalban. A magyar válogatott támadónak új klubjában a csapat korábbi sztárját, a Harry Potternek becézett Kerem Aktürkoglut kell majd pótolnia, aki nemrég a Benficához igazolt.

A magyar válogatott futballista a Bundesligában szereplő Freiburg együttesét hagyta el a Galatasaray kedvéért, az isztambuli klubban olyan csapattársai lesznek, mint Victor Osimhen, Michy Batshuayi, Hakim Ziyech, Mauro Icardi és Dries Mertens. A 27 éves szélső a 7-es számú mezt viseli majd a török csapatnál, ezt a dresszt pedig a korábbi közönségkedvenc Kerem Aktürkoglu hordta, aki nemrég a portugál Benficához szerződött. A Galata szurkolói közül többen is a klub korábbi sztárjához, a Harry Potternek becézett Aktürkogluhoz kezdték hasonlítgatni Sallait, aki a Fenerbahce elleni rangadón mutatkozhat be. 

Galatasaray's new transfer Roland Sallai arrives in Istanbul
Sallai Roland szeptemberben a Galatasaray csapatához szerződött
Fotó: Anadolu via AFP/2024 Anadolu

"A nevem Kerem, a becenevem Harry Potter"

- idézte a Magyar Nemzet a török játékost, aki a lisszaboni klubban remekül kezdett, első BL-meccsén, a Crvena zvezda ellen 2-1-re megnyert találkozón gólt is lőtt.

Sallai elődje a Galatasarayban 179 meccsen 46 gólt és 42 gólpasszt jegyzett, így nagy lehet a nyomás a magyar játékoson, de a képességeit ismerve hamar bebizonyíthatja, hogy jó vétel volt. 

A 27 éves szélső tehát rögtön egy rangadón, a Fenerbahce elleni mérkőzésen debütálhat, amelynek José Mourinho az edzője.

A szombaton 19 órakor kezdődő rangadót szokás két kontinens csatájának is nevezni, hiszen míg a Galata stadionja Isztambul európai, addig a Feneré az ázsiai oldalán van.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!