Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott alapembere, Sallai Roland az utolsó pillanatban a török bajnokságban szereplő Galatasaray csapatához szerződött. A nemzeti együttes szövetségi kapitánya, Marco Rossi is elmondta a véleményét az átigazolásról.

Sallai Roland a Bundesligában szereplő Freiburg együttesét hagyta el a Galatasaray kedvéért, az isztambuli klubban olyan csapattársai lesznek, mint Victor Osimhen, Michy Batshuayi, Hakim Ziyech, Mauro Icardi és Dries Mertens. A 27 éves játékos a 7-es számú mezt viseli majd a török csapatnál, de még nem lépett pályára új klubjában, viszont a Rizespor ellen 5-0-ra megnyert bajnokit már a stadionban tekintette meg a barátnője társaságában.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi szerint Sallai a klubváltással nagyszerű döntést hozott, 

hiszen Európa egyik legerősebb bajnokságába került és pályafutása legjobb időszakában váltott.

firo : 15.06.2024, Football, Soccer: UEFA EURO 2024, EM, European Championship 2024, Group Stage, M02, Match 02, HUN, Hungary - SUI, Switzerland
Marco Rossi szerint Sallai Roland nagyszerű döntést hozott
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / firo Sportphoto

"Úgy gondolom, hogy ez a lépés nagyszerű döntés volt számára. Roland minden bizonnyal remekül választott. Huszonhét évesen, pályafutása legjobb időszakában került a Galatasarayhoz. Volt esélyem beszélni vele a folyamat során. 

Hangsúlyoztam, hogy nagyszerű döntést hozott, és nagyon jó teljesítményt várok tőle. Végső soron remélem, hogy ez a magyar válogatott számára is előrelépés lehet" - 

mondta Rossi, aki elismerően beszélt a nemzeti csapat egyik legjobbjáról.

"Gyors és atletikus játékos, így minden sportágban képes lenne versenyezni. Nagyon tehetséges, technikás, robbanékony és hatékony futballista. Soha nem adja fel. 

Mindig küzd és mindent belead a pályán az első perctől a végső sípszóig. Nagyon bátor labdarúgó. Félelem nélkül küzd minden ellenféllel szemben. 

Nem fogadja el a vereséget, mégis szerény tud maradni. Keményen dolgozik, hogy fejlessze magát" - írta meg a Nemzeti Sport, miként dicsérte Sallait az olasz szakember.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!