Vágólapra másolva!
A portugál Sporting Lisszabon magyar származású csatára, Viktor Gyökeres elképesztő formában futballozik. A 26 éves futballista az elmúlt egy évben olyan világsztároknál is több gólt lőtt, mint Erling Haaland, Kylian Mbappé és Harry Kane.

A magyar szülők gyermekeként Svédországban született Viktor Gyökeres elképesztő formában futballozott az előző idényben, a portugál bajnokságban 29 találattal gólkirályi címet szerzett. A Sporting az Európa-ligában is érdekelt volt a 2023/2024-es szezonban, a 26 éves csatár 9 meccsen 5 góllal és 2 gólpasszal segítette csapatát, amely a nyolcaddöntőben azonban kiesett az olasz Atalantával szemben. A gólerős támadó a mostani évadban is ott folytatja, ahol az előzőben abbahagyta, 4 forduló alatt már 7-szer volt eredményes a portugál ligában, a svéd válogatottban pedig 3 góllal és 2 gólpasszal tűnt ki az azeriek és az észtek elleni Nemzetek Ligája-meccseken.

Remek teljesítményének köszönhetően nem akármilyen rangsorban állt az élre Viktor Gyökeres, ugyanis Európában senki sem lőtt nála több gólt az utóbbi 365 napot tekintve. 

A 26 éves csatár az elmúlt egy évben 59 meccsen 54 alkalommal volt eredményes, 

ezzel pedig olyan világsztárokat előzött meg, mint Harry Kane, Kylian Mbappé, Erling Haaland, Mohamed Szalah, vagy éppen Robert Lewandowski.

Gyökeres iránt rengeteg topcsapat érdeklődött az utóbbi időben, ám a Sporting 100 millió eurós vételár alatt nem hajlandó megválni tőle. A gólerős támadó a 2024/2025-ös idényt is a lisszaboni együttesben kezdte meg, de ha így folytatja, akkor óriási meglepetés lenne, ha egy év múlva is még a portugál fővárosban futballozna.

Kapcsolódó cikkek

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!