Vágólapra másolva!
Szoboszlai Dominik első Bajnokok Ligája-góljának ötödik évfordulóján vette be az AC Milan kapuját kedd este a BL-alapszakasz első játéknapján, míg Harry Kane Wayne Rooney korábbi csúcsát megdöntve állított fel angol rekordot.

A magyar válogatott csapatkapitánya a 67. percben szerezte a Liverpool harmadik gólját, beállítva a 3-1-es végeredményt: gyönyörűen indította Gakpót a bal oldalon, a holland az alapvonaltól tíz méterre centerezett, a jól érkező Szoboszlai pedig hat méterről a levegőből bebelsőzte a labdát.

AC Milan v Liverpool FC - UEFA Champions League 2024/25, Szoboszlai Dominik,
Szoboszlai Dominik évfordulós gólt lőtt
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Giuseppe Maffia/NurPhoto

Szoboszlai Dominik öt évvel ezelőtt lőtte az első BL-gólját

Első gólját a Bajnokok Ligájában 

napra pontosan öt évvel korábban, 2019. szeptember 17-én még a Salzburg futballistájaként szerezte: a Genk felett aratott 6-2-es sikerből vette ki a részét, ezzel 18 évesen és 327 naposan a legfiatalabb magyar játékossá vált a BL főtábláján, Lisztes Krisztián csúcsát átadva a múltnak.

Kedden este angol rekordot döntött meg Harry Kane - írja az MTI. A Bayern München csatára úgy várta a Dinamo Zagreb elleni müncheni találkozót, hogy csupán egy találatra volt Rooney 30-as nemzet csúcsától a BL főtábláján. A 31 esztendős Kane négyszer is bevette a horvát rivális kapuját a 9-2-es kiütéssel zárult meccsen, ebből háromszor is büntetőből volt eredményes.

Ha bármikor is összevetnek Wayne Rooney-val, az azt jelenti, hogy valamit remekül csinálsz. Ő egyike a legkiválóbb angol játékosoknak

- fogalmazott Kane, aki "nagyszerű teljesítményként" aposztrofálta a rekorddöntést. Kitért arra is, hogy ez volt az első alkalom, amikor egy találkozón belül háromszor is a tizenegyespont mögé állhatott, négy gólt szerezni pedig fantasztikus érzés volt számára.

A megújult BL első találatát a Juventus török támadója, Kenan Yildiz szerezte a PSV Eindhoven ellen (3-1), 

ezáltal a torinói klub történetének legfiatalabb gólszerzője is lett az európai elitsorozatban. Alessandro Del Piero rekordját adta át a múltnak, aki 1995-ben, 20 évesen és 308 naposan a Borussia Dortmund ellen lőtt gólt, míg a török futballista 19 évesen és 136 naposan volt most eredményes.

A Real Madridnál is megdőlt a korrekord: amint a sportág statisztikáival foglalkozó Opta kiemelte, Endrick a vendég Stuttgart elleni 3-1-es sikert biztossá tevő találatot 18 évesen és 58 naposan szerezte, ezzel a klublegenda Raúlt előzte meg, aki 1995-ben a Ferencváros elleni mesterhármasát 18 esztendősen és 113 naposan jegyezte.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!