Vágólapra másolva!
Kerkez Milos a Bournemouth legutóbbi, Premier League-rekordot hozó bajnokiját is végigjátszotta, a csapata pedig egyre inkább ragaszkodik a focistához. Ám ha valamelyik kérője kifizeti a szélsőért a kért összeget, azzal a magyar átigazolások listáján második helyre lépne előre, egyszerre Szoboszlai Dominik elé és mögé.

A Bournemouth szombaton lépett pályára a Premier League-ben, a Chelsea ellen odahaza elszenvedett 1-0-s vereség során összesen bajnoki rekordot jelentő 14 sárga lapot mutatott fel a játékvezető. A figyelmeztetettek között nem szerepelt Kerkez Milos, pedig a 21-szeres magyar válogatott focista végigjátszotta a mérkőzést a hazai csapatban. A 20 éves balszélső ezúttal is remekelt, az elmúlt hetekben pedig egyre több hír érkezik arról, hogy sztárcsapatok akarják őt leigazolni. A Bournemouth viszont olyan magas összeget kér Kerkezért, amellyel minden idők második legdrágább magyar játékosa lehetne – két Szoboszlai Dominik-transzfer között.

EB-felkészülésTelki, Telki, edzés, eb, Szoboszlai Dominik, válogatott, labdarúgás, Kerkez Milos
A Bournemouth magyar válogatott játékosa, Kerkez Milos egyszerre kerülhet Szoboszlai Dominik elé és mögé
Fotó: Csudai Sándor - Origo

Kerkez Milos a második legdrágábban eladott magyar focista lehet – mellette két Szoboszlai Dominik-transzfer szerepelne a dobogón

A tavaly nyáron a holland AZ Alkmaarnak mintegy 18 millió eurót fizetett a Bournemouth Kerkez Milos játékjogáért, és a csapatban alapemberré váló magyar játékos annyira jól teljesített az elmúlt egy évben, hogy az angol klub már 50 millió eurót akar érte. A Manchester United mellett többek között a Chelsea-t és a Tottenhamet is Kerkez kérői közé sorolják, és ha valaki kifizeti érte az 50 milliós összeget, akkor Kerkez meg is előzi, meg nem is a Liverpoolban futballozó Szoboszlai Dominikot a magyar rekordigazolások toplistáján – vette észre a Ripost.

Az eddigi legdrágábban megvett magyar labdarúgók:

  1. Szoboszlai Dominik (2023, RB Leipzig – Liverpool): 70 millió euró
  2. Szoboszlai Dominik (2020, Salzburg – RB Leipzig): 36 millió euró
  3. Dzsudzsák Balázs (2012, Anzsi Mahacskala – Dinamo Moszkva): 19 millió euró
  4. Kerkez Milos (2023, AZ Alkmaar – Bournemouth): 17,87 millió euró
  5. Dzsudzsák Balázs (2011, PSV Eindhoven – Anzsi Mahacskala): 14 millió euró
  6. Szalai Attila (2023, Fenerbahce – Hoffenheim): 12,3 millió euró

A jövő heti, 6. forduló szombati játéknapján Kerkez Milos csapata éppen az Anfieldre látogat majd.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!