Vágólapra másolva!
Szerdán délelőtt a közösségi oldalán jelentette be a visszavonulását a francia labdarúgó, Raphaël Varane.

Raphaël Varane Lille-ben született, de a Lens csapatában lett profi játékos. A francia klubból a Real Madridhoz szerződött, ahol tíz évet töltött el, és ez idő alatt többek között három spanyol bajnokságot és négy Bajnokok Ligája-trófeát nyert. A francia válogatottal 2016-ban Európa-bajnoki döntőt játszó, 2018-ban világbajnoki címet szerzett hátvéd 2021-ben igazolt a Manchester United csapatához. Varane az angol klubnál nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket, igaz, sokszor volt sérült is. A 31 éves védő aztán idén júliusban, a szerződése lejártával ingyen távozott Erik ten Hag csapatától, és az olasz élvonalban újonc Como csapatához igazolt, de szerdán délelőtt mégis bejelentette a visszavonulását.

Raphaël Varane, visszavonulás
Bejelentette a visszavonulását Raphaël Varane
Fotó: Oli SCARFF / AFP

Bejelentette a visszavonulását a világbajnok, négyszeres BL-győztes francia focista, Raphaël Varane

Raphaël Varane még augusztusban, a Sampdoria elleni Olasz Kupa-mérkőzésen térdsérülést szenvedett, így az első olaszországi meccsén 23 perc után le kellett őt cserélni, azóta pedig harcképtelen. Az első Serie A-győzelmét éppen kedden este megszerző Como játékosa végül szerdán – főként éppen a sorozatos sérülései miatt – úgy döntött, visszavonul a profi futballtól.

Azt mondják, egyszer minden jónak véget kell érnie" 

– kezdte a bejegyzését Varane, amelyben leírta, „ezerszer elestem és feltámadtam, és most eljött a pillanat, hogy megálljak és felakasszam a cipőmet". Hozzátette, nem bánt meg semmit, nem változtatna semmin, mert többet nyert, mint amiről valaha álmodni mert volna.

Varane azt is kiemelte, hogy a folytatásban is a Como kötelékében marad, csak a továbbiakban már nem játékosként próbája segíteni az olasz klubot.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!