Vágólapra másolva!
A nigériai fociválogatott játékosai úgy döntöttek, hogy bojkottálni fogják a Líbia elleni Afrikai Nemzetek Kupája keddi selejtezőjét, miután az éjszaka folyamán egy repülőtéren rekedtek.

A nigériai csapatnak vasárnap Bengáziban kellett volna landolnia, de a gépüket máshova irányították át, körülbelül 230 kilométerre a tervezett célállomástól. A Nigériai Labdarúgó Szövetség (NFF) egyik tisztviselője a BBC-nek elmondta, gyakorlatilag bezárták őket a repülőtér épületébe.

„Csapatkapitányként a csapattal együtt úgy döntöttünk, hogy nem játszunk ezen a mérkőzésen” – írta William Troost-Ekong az X-en. „Felszólítottuk a nigériai kormányunkat, hogy avatkozzon be és mentsen meg minket. Már korábban is tapasztaltam dolgokat, amikor idegenben játszottam Afrikában, de ez a viselkedés szégyenletes” – áll a bejegyzésben.

A Líbiai Labdarúgó Szövetség (LFF) közleményéből kiderül, hogy aggódnak a helyzet miatt, de tagadták, hogy szándékosan tettek volna keresztbe az ellenfél csapatának.

„A legnagyobb tisztelettel viseltetünk nigériai kollégáink iránt, és szeretnénk megnyugtatni őket, hogy a járatuk átirányítása nem volt szándékos” - közölte a szervezet. Az LFF hozzátette, hogy a rutinszerű légiforgalmi protokollok, biztonsági ellenőrzések vagy egyéb logisztikai kihívások miatt előfordulhatnak fennakadások.

A két csapat nemrég Nigériában játszott egymás ellen, akkor Líbia panaszkodott az állítólagos ellenséges bánásmód miatt. Akkor a líbiai gép landolt 130 kilométerre a célállomástól, szerintük pedig nem biztosítottak számukra buszt, így órákig kellett várniuk, de ezt a nigériaiak tagadták.

A Bayer Leverkusen csatára, Victor Boniface a közösségi médiában elmondta, hogy a csapatot étel, wifi és szállás nélkül hagyták éjszakára, a székeken kellett aludniuk a játékosoknak.

Az út Al Abraq-ból Bengáziba több mint három és fél órát venne igénybe közúton, de Troost-Ekong szerint a játékosok a líbiai biztonsági helyzet miatt nem szeretnének ilyen módon utazni, hiszen a kettéosztott ország két felében található a két település.

Troost-Ekong posztjai alapján 12 órát vártak a buszra, amivel végül nem akartak utazni, majd majdnem egy nap elteltével hétfő este indulhatnak vissza Nigériába.

Nigéria 1-0-ra nyerte a csapatok első meccsét és hét ponttal vezeti a D csoportot, Líbiának egy pontja van.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!