Vágólapra másolva!
A labdarúgó Bajnokok Ligája alapszakaszának harmadik fordulójában, a szerda kora esti mérkőzéseken a Brest-Leverkusen és az Atalanta-Celtic mérkőzés is döntetlennel zárult.

Az autóbalesetet szenvedett Victor Boniface nélkül felálló Bayer Leverkusen a két kör után meglepetésre szintén százszázalékos Brest vendége volt a guingampi Bajnokok Ligája-mérkőzésen. Sokáig helyzet nélkül folyt a találkozó, ám az első félidő közepén Florian Wirtz egy látványos kontratámadás végén vezetést szerzett a német bajnoknak. Wirtz nem sokkal később duplázhatott volna, ám a lövése nem vezetett eredményre, így a Brest még a szünet előtt egyenlített: egy bal oldali beadás után Pierre Lees-Melou kapásból lőtt gyönyörű gólt a jobb alsó sarokba.

Florian Wirtz, Brest, Leverkusen, Bajnokok Ligája, BL
Kiélezett Bajnokok Ligája-meccset vívott egymással a Brest és a Leverkusen
Fotó: Damien MEYER / AFP

A második játékrészben a franciák támadóbb szellemben futballoztak, a Leverkusent többször is Matej Kovar védései mentették meg. A hajrában rengeteget állt a játék, a Bayer többször is büntetőt reklamált, de a videózás sem a vendégeket segítette, így végül pontosztozkodással zártak a csapatok. A döntetlennel mindkét együttes elveszítette a hibátlan mérlegét, de veretlenül, hét ponttal a 36 csapatos BL-alapszakasz élmezőnyében maradtak.

Atalanta–Celtic

Az Európa-liga-címvédő Atalanta kapott gól nélküli mérleggel érkezve fogadta az első két fordulóban kiütéses vereséget és sima győzelmet is átélt Celticet. Az olasz csapat hatalmas fölényben futballozott, az első félidőben produkált 11 lövéséből azonban egyik sem lett gól, így 0-0 volt az állás a szünetben. Fordulás után valamelyest enyhült a bergamói nyomás, de így is sokkal közelebb jártak a gólhoz, Kasper Schmeichelre azonban nem találták az ellenszert. Az Atalanta öt, a Celtic négy ponttal várja a novemberi folytatást a BL-ben.

Bajnokok Ligája, alapszakasz, 3. forduló:

Atalanta (olasz) – Celtic Glasgow (skót) 0-0
gól: -

Brest (francia) – Bayer Leverkusen (német) 1-1 (1-1)
gól: Lees-Melou (39.), illetve Wirtz (24.)

Kapcsolódó cikkek

Meddig jutnak Szoboszlaiék?
A magyar futballszurkolók számára a Liverpool szereplése a BL-ben egy külön kupasorozatnak felel meg. Szoboszlai Dominik szereplése ugyanis sokkal kardinálisabb kérdés, mint az, hogy kié lesz a BL-trófea. Hacsak a kettő nem esik majd egybe, azaz a Liverpool megnyeri a legrangosabb kupasorozatot. A fogadók rendszerint szeretnek kisebb-nagyobb összegeket tenni a magyar válogatott csapatkapitányát felvonultató Vörösökre is. BL-meccsek fogadásaival kapcsolatos infók itt!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!