Vágólapra másolva!
Közzétették a 2025-ös labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjének logóját, ám máris rengeteg negatív kritikát kapott a kép.

A müncheni Allianz Arena ad otthont a 2024-25-ös szezon végén, 2025. május 31-én a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjének, így tizenhárom év elteltével ismét a Bayern München stadionjában rendezik meg a BL fináléját. Kedden közzétették az esemény logóját, ám az alkotás finoman szólva sem ért el nagy sikert a rajongók körében.

Allianz Arena, BL-döntő, Bajnokok Ligája, 2025, München
A müncheni Allianz Arena lesz a 2025-ös Bajnokok Ligája-döntő helyszíne
Fotó: SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Íme, a 2025-ös BL-döntő tervezett logója:

Általános megrökönyödést váltott ki a 2025-ös, müncheni Bajnokok Ligája-döntő logója

Lényegében a logó minden eleme kapott kritikát, sokkal nagyobb számban, mint dicséretet. Az Allianz Arena ábrázolása sokak szerint inkább egy autó abroncsára, egy úszógumira vagy egy perecre hasonlít, a München-felirat betűtípusánál egyes vélemények szerint egy ötéves gyermek vagy a mesterséges intelligencia is szebbet használt volna, míg a 25-ös számnál az 5-ös számjegy megformázásával akadt több embernek is problémája. A "ronda", a "szörnyű" vagy a "borzalmas" jelzők közül az egyik a hozzászólások jelentős részében megtalálható, a logót először megosztó Footy Headlines, és más, világhírű közösségi oldalak ez megosztó bejegyzései alatt is.

2025-ben München, 2026-ban pedig Budapest ad otthont a Bajnokok Ligája döntőjének, a 2027-es finálé helyszíne azonban kérdéses, mióta Milánótól elvették azt. Utóbbi döntőre Azerbajdzsán és Spanyolország jelezte érdeklődését az európai szövetség (UEFA) felé.

Kapcsolódó cikkek

Meddig jutnak Szoboszlaiék?
A magyar futballszurkolók számára a Liverpool szereplése a BL-ben egy külön kupasorozatnak felel meg. Szoboszlai Dominik szereplése ugyanis sokkal kardinálisabb kérdés, mint az, hogy kié lesz a BL-trófea. Hacsak a kettő nem esik majd egybe, azaz a Liverpool megnyeri a legrangosabb kupasorozatot. A fogadók rendszerint szeretnek kisebb-nagyobb összegeket tenni a magyar válogatott csapatkapitányát felvonultató Vörösökre is. BL-meccsek fogadásaival kapcsolatos infók itt!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!