Vágólapra másolva!
A magyar származású, osztrák utánpótlás-válogatott Jánó Zétény főszereplésével győzött a Salzburg a Dinamo Zagreb ellen az ifjúsági Bajnokok Ligája (UEFA Youth League) harmadik fordulójában.

Az osztrák Salzburg a negyedik percben szerzett vezetést hazai pályán, Phillip Verhounig találatánál a gólpasszt Jánó Zétény adta. A horvát Dinamo Zagreb még az első félidőben egyenlített, de Verhounig a szünet után ismét betalált. Aztán a hajrában Jánó Zétény maga is gólt szerzett, a 87. percben büntetőből volt eredményes, egy percre rá viszont egy szabálytalanság miatt második sárga lappal kiállította őt a játékvezető. Jánónak ez volt a harmadik gólja és az első piros lapja az idei ifi-BL-ben. A hosszabbításban az emberelőnyben futballozó vendégek szépítettek, de a Salzburg így is 3-2-re győzött, és megőrizte hibátlan mérlegét az ifjúsági Bajnokok Ligája jelenlegi szezonjában.

Jánó Zétény, ifjúsági BL, Salzburg
Jánó Zétény a három forduló után is hibátlan Salzburg színeiben már három BL-gólnál jár
Fotó: X

A 19 éves Jánó Zétény Sopronban született, de 13 éves kora óta a Salzburg akadémiáján nevelkedik, és az osztrák korosztályos válogatottba is rendszeresen meghívót kap.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!