Vágólapra másolva!
A német labdarúgó-bajnokság 6. fordulójának rangadóján a Bayern München 3-3-as döntetlent játszott az Eintracht Frankfurt otthonában.

Az RB Leipzig győzelme után a Bayern München és az Eintracht Frankfurt is azért lépett pályára utóbbi csapat otthonában, hogy Gulácsi Péteréket megelőzve a Bundesliga tabellájának élére ugorjon a válogatott szünet előtt. A Ferencváros leendő Európa-liga-ellenfelénél, a Frankfurtnál ezúttal sem volt a keretben Fenyő Noah és a sérült Lisztes Krisztián. A bajor csapatban a legnagyobb hiányzó a szintén sérült Jamal Musiala volt. Rangadóhoz méltó módon már az első perctől kezdve óriási volt az iram a frankfurti mérkőzésen. A Bayern játszott fölényben, ennek megfelelően a dél-koreai Kim Mindzse a 15. percben megszerezte a vezetést, de az Eintracht Frankfurt 20 percen belül, Omar Marmus és Hugo Ekitike góljaival fordítani tudott. A müncheniek azonban még a szünet előtt egyenlíteni tudtak, Dayot Upamecano találata után 2-2 volt az állás a félidőben.

Eintracht Frankfurt, Bayern München, Bundesliga, Michael Olise
Michael Olise góljával a második félidő elején visszavette a vezetést a Bayern München az Eintracht Frankfurt elleni Bundesliga-meccsen
Fotó: Daniel ROLAND / AFP

Magas színvonalú, fordulatos Bundesliga-meccset vívott egymással a Bayern München és az Eintracht Frankfurt

A fordulást követően sem csökkent a csapatok lendülete, Harry Kane passza után Michael Olise az 53. percben egy látványos góllal ismét a vendégeket juttatta előnyhöz, majd Joshua Kimmich szemfüles lövésénél nagy bravúrt mutatott be Kauã Santos kapus. A második félidő felénél 

Harry Kane a jobb combjához kapott, és a sérülése miatt nem is tudta folytatni a mérkőzést.

A hajrában a Frankfurtnak volt néhány lehetősége az egyenlítésre, ám a támadások végén lövésekig sem jutottak a hazaiak. A legjobbkor, a 94. percben azonban igen: Marmust sikerült kiugratni, 

a góllövőlistát vezető egyiptomi támadó pedig rávezette a labdát Manuel Neuerre, és nem hibázott, ezzel pontot mentett a csapatának. Igaz, utóbbihoz az is kellett, hogy az utolsó pillanatban a Bayern még kihagyjon egy ziccert.

A döntetlennel a Bayern München pontazonossággal, de visszavette a vezetést a német bajnokság tabelláján a Leipzigtől, míg a Frankfurt a két éllovas mögött egyetlen ponttal, a harmadik helyen várja a válogatott szünetet.

Bundesliga, 6. forduló:

Eintracht Frankfurt – Bayern München 3-3 (2-2)
gól: Marmus (22., 94.), Ekitike (35.), illetve Kim (15.), Upamecano (38.), Olise (53.)

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!