Vágólapra másolva!
A német labdarúgó-bajnokság 6. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén az RB Leipzig 1-0-ra nyert a Heidenheim otthonában. A lipcseieknél Gulácsi Péter és Willi Orbán is végig a pályán volt.

A Heidenheim és a Leipzig is két nyeretlen meccs után tudott javítani a Bundesliga múlt heti fordulójában, a nemzetközi kupában viszont csak a Konferencia-liga induló hazaiak örülhettek, a Juventus elleni Bajnokok Ligája-mérkőzést elveszítő lipcseiek nem. A német bajnokságban bombaformában védő, a válogatottságot a Nemzetek Ligája-találkozók idejére lemondó Gulácsi Péter, és a Leipzig másik magyar válogatott focistája, Willi Orbán egyaránt a kezdőben kapott helyet a vasárnapi, heidenheimi bajnokit során, és végig is játszották az összecsapást.

Bundesliga, RB Leipzig, Gulácsi Péter
Az RB Leipzig magyar kapusa, Gulácsi Péter ezúttal sem kapott gólt, a szezonbeli hat Bundesliga-mérkőzésből immáron ötödik alkalommal
Fotó: NurPhoto via AFP / Ulrik Pedersen / NurPhoto

A Leipzig volt mezőnyfölényben a találkozó során, de az első félidő mindössze egy-egy kaput eltaláló lövést hozott, gólt nem. A második játékrész elején Benjamin Sesko fejelt a Heidenheim kapujába, de egy szabálytalanság miatt videózás után érvénytelenítette a találatot a játékvezető. Nem sokkal később aztán valóban vezetést szereztek a lipcseiek, Antonio Nusa indítása után Lois Openda éles szögből volt eredményes az 59. percben.

Bundesliga, RB Leipzig, Willi Orbán
A lipcseiek magyar csapatkapitánya, Willi Orbán fejessel is próbálkozott
Fotó: Thomas KIENZLE / AFP

Gulácsi Péter ismét nem kapott gólt, a Bundesliga élére állt az RB Leipzig

A folytatásban a Heidenheim előtt több egyenlítési lehetőség is adódott: a hazaiak Jan Schöppner felsőlécig jutottak, majd 

egy támadáson belül Marvin Pieringer és Adrian Beck lövését is nagy bravúrral hárította Gulácsi Péter. 

A hajrában Nusa és Openda is eldönthette volna a meccset, de előbbi a kapu mellé, utóbbi pedig a kapufára lőtt. A lipcsei együttes azonban az egygólos előnyét megőrizve végül győzni tudott.

A bajnokságban továbbra is (összességében immáron klubrekordot jelentő 17 Bundesliga-találkozó óta) veretlen RB Leipzig a sikerével átmenetileg a tabella élére ugrott, a Heidenheim pedig maradt a kilenc pontjával a középmezőnyben.

Bundesliga, 6. forduló:

Heidenheim – RB Leipzig 0-1 (0-0)

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!