Vágólapra másolva!
Fabio Maresca olasz bírót egy hónapra felfüggesztették a Serie A-ban való játékvezetéstől, és a keddi PSV-Sporting CP Bajnokok Ligája-mérkőzésről is eltávolították, miután állítólag megfenyegette az egyik focistát a kuvaiti Premier League-mérkőzésén.

Maresca péntek este a Kuwait SC és az Al-Arabi közötti Kuvait Premier League-mérkőzést vezette, amely a hazaiak 2-0-s győzelmével ért véget. A találkozó kapcsán a keddi jelentések megerősítik, hogy az egyik játékos komoly panaszt tett a játékvezető ellen. A Corriere della Sera szerint az incidens az Al-Arabi középpályásával, Khaled Al Mersheddel folytatott rövid, angol nyelvű beszélgetés során történt. 

Az eseményekről azonban egymásnak ellentmondó verziók láttak napvilágot. Az olasz lap beszámolója alapján 

egyesek szerint Maresca valami olyasmit mondott, hogy „majd legközelebb találkozunk”, míg mások szerint ennél jóval tovább ment, állítólag azt mondta: „ Ha még egyszer meglátlak, megöllek! ”.

Atalanta BC v Juventus FC - Coppa Italia 2023/2024 Final
Fabio Maresca (középen) munka közben Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Ciro De Luca/NurPhoto

A keddi beszámoló szerint Marescának valószínűleg nem kell további büntetésre számítania Kuvaitban, de a következő egy hónapra kivonták a Serie A-s feladataiból, és a keddi PSV-Sporting CP Bajnokok Ligája-mérkőzésen már nem volt ott a játékvezetői csapatban. A 43 éves bíró eredetileg a negyedik játékvezető lett volna kedden este, de így Daniele Doveri helyettesítette. Maresca eddig egy Serie A-mérkőzést vezetett a 2024-25-ös idényben: a Milan és a Torino 2-2-es döntetlenjét a szezon nyitó hétvégéjén.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!