Vágólapra másolva!
A Real Madrid hivatalos oldalán jelentette be, hogy a mallorcai bíróság bűnösnek találta azt a személyt, aki a Son Moix stadionban 2023 februárjában rasszista kijelentéseket tett a madridiak játékosára, Vinícius Juniorra.

A vádlottat bűnösnek találta a bíróság, az esetet pedig súlyosbította az, hogy rasszista indítékból cselekedett. A szurkoló nem csak Vinícius Juniort becsmérelte, hanem Samu Chukwueze, a Villarreal akkori játékosa ellen is hasonló tetteket követett el.

Real Madrid C.F. v Borussia Dortmund - UEFA Champions League 2024/25 League Phase MD3
Vinícius Júnior folyamatosan a támadások kereszttüzében van
Fotó: NurPhoto via AFP/Jose Breton

A bíróság tizenkét hónap börtönbüntetésre ítélte a vádlottat, továbbá három évig nem léphet be spanyol stadionokba. A börtönbüntetést abban az esetben felfüggesztik, amennyiben a vádlott részt vesz egy egyenlő bánásmódot célzó programban.

Az elmúlt hónapokban ez már a harmadik büntetőjogi ítélet, amelyet a Real Madrid játékosai által kapott rasszista sértések miatt hoztak. Az a kiskorú, aki 2024. április 13-án, a Mallorca és a Real Madrid közötti mérkőzésen a Son Moix stadionban Aurélien Tchouamenit a faji hovatartozása miatt inzultálta, bocsánatot kért és megbánását fejezte ki a viselkedése miatt. Neki is egy programban kell részt vennie, és egy évig nem mehet stadionokba, valamint pénzbüntetést is kapott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!