Vágólapra másolva!
Kevin De Bruyne, az angol bajnok Manchester City karmestere kihagyja a belga válogatott Olaszország és Franciaország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzéseit.

A 33 éves középpályás legutóbb szeptember 18-án, az Internazionale elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen lépett pályára, azonban a félidőben le kellett cserélni, mert ágyéksérülést szenvedett. De Bruyne ezt követően kihagyta az Arsenal, majd a Newcastle United Premier League-rangadót és hét közben sem lépett pályára a Slovan Bratislava elleni Bajnokok Ligája-meccsen.

Kevin De Bruyne, a Manchester City egyik legjobb játékosa
Fotó: AFP/Paul Ellis

Pep Guardiola, a Manchester City edzője azt mondta, De Bruyne talán a válogatott szünet előtt már visszatérhet a pályára, így megeshet, hogy szombaton beveti őt a katalán mester a Fulham elleni találkozón. 

Az viszont biztos, hogy De Bruyne nem lesz ott a belga válogatottban a Nemzetek Ligája soron következő fordulóiban. A 33 éves játékosnak az utóbbi években több komoly sérülései is volt. A 2023-as Bajnokok Ligája-döntőben is le kellett cserélni, mert szakadás volt a combjában. Ezt követően a 2023/24-es szezon első fordulójában megsérült a Burnley elleni meccsen, így hónapokat kellett kihagynia. 

Nagyon úgy tűnik, hogya 34 éves Gulácsi Péterhez hasonlóan De Bruynének is vigyáznia kell a testére, hogy a továbbiakban elkerüljék a sérülések. 

France v Belgium: Round of 16 - UEFA EURO 2024
Lehet, hogy De Bruyne befejezte a válogatottban?
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Jose Breton

A belgák sztárjátékosa amúgy sem kedveli az UEFA versenysorozatát. 

A Nemzetek Ligája nekem egyáltalán nem fontos. Le kell játszanunk a meccseket, de ezek csak felfújt barátságos mérkőzések egy hosszú és kemény évad után. Egyáltalán nem várom őket. Egy év alatt van összesen három hét szünetünk. Az emberek nem feltétlenül tudják, hogy egy futballista hogyan érzi magát egy kimerítő idény után. De nem is kell, egyébként is kár erről beszélni, úgysem változik semmi”

 – mondta De Bruyne 2022 júniusában, amikor a fárasztó idény végén 11 nap alatt négy meccset kellett lejátszania a belga válogatottnak. 

Egyébként az is kérdéses, hogy De Bruyne pályára lép-e még a belga válogatottban. Csapata legutóbbi Franciaország elleni meccse után ugyanis a kispadon azt mondta Franky Vercauteren sportigazgatónak, hogy: "ennyi volt, kiszállok."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!