Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
A belga labdarúgó-válogatott 1-0-ra kikapott Franciaországtól az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében, ezzel kiesett. A meccs után a csapat legnagyobb sztárját, Kevin De Bruynét alaposan felidegesítette az egyik újságíró kérdése.

A francia válogatott Jan Vertonghen 85. percben szerzett öngóljával nyert a nyolcaddöntőben Belgium ellen, ezzel Domenico Tedesco csapata számára véget ért a németországi Európa-bajnokság. A meccs utáni sajtótájékoztatón a belgák csapatkapitányának, Kevin De Bruynének olyan kérdést tett fel az egyik újságíró, amellyel alaposan sikerült felbosszantania.

De Bruyne hülyének nevezte az újságírót

Milyen érzés, hogy a belga aranygeneráció soha nem jutott még döntőbe sem világversenyen?  

- tette fel a kissé provokatív kérdést az újságíró? "Szóval azt mondod, hogy Franciaország, Anglia, Spanyolország és Németország nem aranygeneráció. Rendben, köszönöm" - mondta ingerülten a Manchester City sztárja, majd kisétált a teremből és közben hülyének nevezte a kérdezőjét.

A belga válogatottra a 2010-es években ráaggatták az "aranygeneráció" jelzőt, hiszen rendre fantasztikus futballistákkal, bombaerős játékoskerettel vághattak neki az elmúlt világversenyeknek, de egyik Eb-n vagy vb-n sem tudtak döntőig jutni. Legjobb eredményüket a 2018-as világbajnokságon érték el, az oroszországi tornán bronzérmesek lettek a belgák.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről