Vágólapra másolva!
A David Beckham társtulajdonában lévő Inter Miami csapata részt vehet a 2025-ös klubvilágbajnokságon. A FIFA döntése óriási botrányt robbantott ki az észak-amerikai profi labdarúgó bajnokságban (MLS), ahol felháborítónak tartják, hogy ez megtörténhetett.

A FIFA elnöke, Gianni Infantino a héten jelentette be, hogy a 2025-ös, immár 32 csapatosra bővített klubvilágbajnokságon az Inter Miami is részt vesz. A David Beckham társtulajdonában lévő klub, amelynek Lionel Messi a legnagyobb sztárja, megnyerte a Supporters Shieldet, amely az alapszakaszban a legjobban teljesítő klubnak jár - ennek köszönhetően indulhat a csapat a jövő nyáron rendezendő tornán.

Az MLS-ben a bajnoki cím azonban csak a rájátszás után dől el, az amerikai bajnokságban pedig a FIFA döntése hatalmas felháborodást váltott ki, 

a szövetséget azzal vádolják, hogy a klub-vb-re történő kvalifikációnak nincsenek egyértelmű kritériumai. Az MLS-nél azt állítják, mindez csak azért fordult elő, hogy Messi is ott lehessen a tornán. A klub-vb-n szereplő másik amerikai együttes egyébként a Seattle Sounders csapata, amely 2022-ben megnyerte a Concacaf Champions Cup-ot.

Football: Major League Soccer (MLS) - Regular season: Inter Miami CF v New England Revolution
Lionel Messi ott lehet a 2025-ös klubvilágbajnokságon
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

A FIFA ebben a szezonban tárgyalt az MLS-szel a kijutási feltételekről, majd az október 3-i ülésén döntött úgy, hogy a Supporters Shield győztese indulhat a klubvilágbajnokágon - egy nappal azután, hogy biztossá vált az Inter Miami elsősége az alapszakaszban.

Ezek után több MLS-klub is felszólalt, miszerint Beckham csapata különleges bánásmódban részesül, 

mivel Messi mellett még olyan világsztárok játszanak a klubban, mint Luis Suárez, Sergio Busquets és Jordi Alba.

A 2025-ös klub-vb-n összesen 12 helyszín ad otthont a 63 mérkőzésnek, a döntőt a New York-i MetLife Stadionban rendezik majd. Sorsolás egyelőre még nincs, azaz a szurkolók nyolc hónappal a torna előtt még nem tudják, hova kellene utazniuk, ha a csapataikra kíváncsiak.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!