Vágólapra másolva!
A Ferencváros focicsapata október 24-én, csütörtökön 18.45-től a francia OGC Nice-t fogadja a Groupama Arénában az Európa-liga főtáblájának harmadik fordulójában. A meccs előtt a dán hátvéd, Stefan Gartenmann beszélt a várakozésairól.

A Fradi az Európa-liga főtáblájénak első két fordulójában nem szerzett pontot, az Anderlecht otthonában 2-1-es vereséget szenvedett, majd a Tottenham elleni hazai mérkőzésen is 2-1-re kapott ki.

Stefan Gartenmann bízik a Fradi sikerében
Fotó: Csudai Sándor - Origo / Csudai Sándor - Origo

A Fradi védője, Stefan Gartenmann üzent a Fradi-szurkolóknak

A Ferencváros dán védője, Stefan Gartenmann a FradiMédiának adott interjújában többek között elmondta, most már szeretnének pontot, pontokat szerezni.

„Hasonló mérkőzésre számítok, mint amilyen az első két El-meccsünk volt. Remélhetőleg most már nem maradunk pont nélkül, és egy, de akár a három pont is meglehet.

Tudjuk, hogy a Nice nagyon erős csapat, sok jó játékosa van, jó állapotban vannak, tele energiával. Két meccsünk volt eddig, de ha most újra tele lesz a stadion, akkor remélhetőleg el tudjuk őket kapni" - mondta a dán védő, aki hozzátette, sok nagynevű játékosukkal is megismerkedtek a videózás során.

Elárulta, erős és fürge játékosaik vannak a középpályán, gyorsan tudnak labdát szerezni, majd abból lefordulni.

"Ezt mi is meg tudjuk csinálni, és az a cél, hogy ezen a téren is felvegyük velük a versenyt. Ha csak 5 százalékkal többet adunk bele, mint ők, akkor jó esélyünk van megszerezni a három pontot. 

A szurkolóknak azt üzenem, remélem, sokan kijönnek, és végig kiabálnak, szurkolnak, mert akkor a Groupama Aréna olyan lesz a Nice-nek, mint maga a pokol".

Dübörög az EL!

A Ferencvárosnak köszönhetően ismét van magyar csapat európai kupában, a csoportkörben. A magyar bajnok illusztris csapatokkal játszik hétről hétre. Olyan sztárcsapatokkal csap össze a Fradi, mint a belga Anderlecht, az angol Tottenham, az ukrán Dinamo Kijev, vagy a német Eintracht Frankfurt. Az ellenfelek között találjuk még a görög PAOK, a svéd Malmö, a francia Nice, vagy a holland AZ Alkmaar együttesét. A fogadási kedv rendszerint megugrik, amikor van magyar csapat valamely európai csoportkörben. Az  EL-lebonyolításnak köszönhetően ezúttal sok rangos találkozón szoríthatunk és fogadhatunk. Részletek az EL-ről itt.


 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!