Vágólapra másolva!
Marco Rossi kihirdette a magyar válogatott keretét a Hollandia és Bosznia-Hercegovina elleni mérkőzésekre. A legnagyobb beszédtémát Gulácsi Péter kimaradása jelentette, ugyanis az RB Leipzig kapusa maga kérte a szövetségi kapitánytól, hogy tekintsen el játékától az idei további találkozókon. Ezt követően rengeteg találgatás megindult arról, hogy a 34 éves kapust látjuk-e még valaha címeres mezben. Az RB Leipzig kapusa most megelégelte a találgatásokat, és a közösségi oldalán öntött tiszta vizet a pohárba.

Gulácsi Péternek elképesztő szezonja van. A magyar válogatott kapus ismét bekerült a forduló válogatottjába a Bundesliga hétvégi mérkőzései után, nem mellesleg a Kicker magazin osztályzata alapján jelenleg ő a Bundesliga legjobb játékosa. 

FC St. Pauli, RB Leipzig, Bundesliga, Gulácsi Péter
Gulácsi Péter a Bundesliga egyik legjobb kapusa
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Az 58-szoros válogatott kapus élete formájában véd, ezért is meglepett sokakat, hogy most mondott nemet a válogatottságra. A bejelentés után sokan arra a következtetésre jutottak, hogy Gulácsi többet már nem lesz magyar válogatott, ezt azonban a közösségi oldalán cáfolta a kapus.

Gulácsi az Instagram-sztorijában kifejti, hogy az egyéves kihagyása óta most először van olyan sorozatterhelése, ahol folyamatosan heti két mérkőzése van, és ez egészen karácsonyig így lesz. A 34 éves kapus hozzátette, hogy a korából adódóan tanult a sérüléséből és az ahhoz vezető okokból, ezért szeretne időt adni magának a fizikális és a mentális regenerációra is. 

Gulácsi Péter a közösségi oldalán tisztázta a helyzetet
Fotó: petergulacsi@instagram

Gulácsi hangsúlyozza, hogy 10 éve tgaja a magyar válogatottnak, volt már harmadik, második és első számú kapus is, minden szerepben számíthatott rá az aktuális szövetségi kapitány. 

A címeres mezt viselni mindig a legnagyobb megtiszteltetés egy játékos karrierjében. Szeretnék még évekig a legmagasabb szinten játszani, ezért most az eszemre hallgattam a szívem helyett"

 - írta Gulácsi, aki hozzátette, hogy a jövőjével kapcsolatban abban maradt Marco Rossival, hogy újra beszélnek majd a márciusi magyar válogatott meccs előtt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!