Vágólapra másolva!
Immár hivatalossá vált, hogy Szalai Ádám visszatért a válogatotthoz, ugyanis a korábbi csapatkapitány lett a fociválogatott pályaedzője.

Az MLSZ beszámolója szerint Szalai Ádám először az október 7-én kezdődő összetartáson vesz részt a szakmai stáb munkájában, a pályaedzői posztot tölti majd be Marco Rossi stábjában. A két Európa-bajnokságon is gólt szerző csatár, aki több mint 10 évet játszott a német Bundesligában, a szövetségi kapitány első számú jelöltje volt a posztra.

Mindenképpen olyan pályaedzőt szerettem volna, aki szakmailag és emberileg is illik a válogatottba.

"Ádám esetében egyikhez sem fér kétség, hiszen hatalmas nemzetközi rutinnal bír a labdarúgás sportszakmai részét tekintve, miközben azt hiszem, nincs olyan ember Magyarországon, aki ne tudná, mit jelent számára a magyar válogatott, emellett pedig a játékosok körében is hatalmas tisztelet övezi. Biztos vagyok benne, hogy ahogy korábban játékosként, úgy immáron stábtagként is nagyon sokat fog hozzátenni a válogatott teljesítményéhez" - mondta Rossi új edzőjéről az MLSZ-nek.

Újra együtt dolgozik Szalai Ádám és Marco Rossi
Fotó: Attila KISBENEDEK / AFP

Óriási megtiszteltetés a magyar válogatott szakmai stábjának tagja lenni. Sok éven keresztül aktív játékosként, most pedig Marco Rossi segítőjeként is azon leszek, hogy a nemzeti tizenegy minél sikeresebb legyen a jövőben

- mondta Szalai Ádám.

A játékosok és a stábtagok hétfőn délelőtt találkoznak Telkiben.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!