Vágólapra másolva!
Az andorrai Marc Pujol került az élre azon az európai listán, amely a nemzeti válogatottjukban eredményes labdarúgókat életkoruk alapján rangsorolja.

A futball történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) kimutatása szerint a középpályás 42 évesen és 53 naposan szerezte a házigazdák egyik gólját a San Marino együttese ellen 2-0-ra megnyert vasárnapi barátságos mérkőzésen.

Andorra v Belarus - UEFA EURO 2024 Qualifying Round Group I, Marc Pujol
Marc Pujol történelmet írt
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Martin Silva Cosentino/NurPhoto

Marc Pujol megelőzte Sir Stanley Matthewst

Ezzel pedig megelőzte 

az angolok legendás játékosát, az eddigi abszolút korelnök Sir Stanley Matthewst, aki 1956. október 6-án, az északírekkel játszott 1-1-es találkozón 41 évesen és 248 naposan volt eredményes 

- írja az MTI.

A lajstrom első tíz helyezettje között a jelenleg is aktívak közül Pujolon kívül még két labdarúgó található: a portugál Cristiano Ronaldo a nyolcadik, a horvát Luka Modric pedig a tizedik pozíciót foglalja el.

Ronaldo szombaton a lengyelek felett Nemzetek Ligája-meccsen aratott 3-1-es győzelemből 39 évesen és 250 naposan vette ki góllal a részét, míg Modric legutóbb szeptember 8-án, szintén a lengyel nemzeti csapat kapuját vette be 38 éves és 365 napos korában az 1-0-s horvát sikert hozó NL-mérkőzésen.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!