Vágólapra másolva!
A Manchester United harmadszor is döntetlent játszott az Európa-liga alapszakaszában, ezúttal korábbi vezetőedzője, José Mourinho jelenlegi csapata, a török Fenerbahce otthonában. A portugál szakember hozta a formáját, előbb kiállították a meccsen, majd gúnyosan nyilatkozott a játékvezetőről.

José Mourinho gúnyosan „a világ egyik legjobb játékvezetőjének” nevezte Clément Turpint, miután a Fenerbahce edzőjét kiállították a Manchester United elleni 1-1-re végződött találkozón.

José Mourinho, Fenerbahce
José Mourinho hozta a formáját
Fotó: Photo by Ozan KOSE / AFP

José Mourinho a bíróval gúnyolódott

Mourinho piros lapot kapott, miután hevesen reklamált, amikor úgy gondolta, csapatának tizenegyest kellett volna kapnia a második félidőben. A meccs hátralévő részét a lelátóról nézte, de utána elárulta, hogy meglátogatta Turpint, hogy megkérdezze, miért is állította őt ki - írja Guardian.


„A játékvezető valami hihetetlen dolgot mondott nekem” – árulta el Mourinho. „Azt állította, egyszerre látja az akciót a büntetőterületen belül, és az én viselkedésemet az oldalvonalnál. Gratulálok neki, mert teljesen lehetetlen. 

A játék során, 100 mérföld per órás sebességgel az egyik szemével a szituációra figyelt, másik szemével pedig az én viselkedésemre a padon. Ezt a magyarázatot adta nekem, és ezért ő a világ egyik legjobb játékvezetője.”

A portugál edző hozzátette, szerinte a legjobb, amit tehet, hogy elhagyja Fenerbahcét, és olyan klubhoz megy, amelyik nem játszik UEFA-versenyeken.

"Szóval, ha a tabella végén valamelyik angliai klubnak szüksége lesz menedzserre a következő két évben, készen állok az indulásra. Nem akarok mást mondani – fantasztikusan játszottunk egy sokkal jobb erőkből álló csapat ellen.”

Dübörög az EL!

A Ferencvárosnak köszönhetően ismét van magyar csapat európai kupában, a csoportkörben. A magyar bajnok illusztris csapatokkal játszik hétről hétre. Olyan sztárcsapatokkal csap össze a Fradi, mint a belga Anderlecht, az angol Tottenham, az ukrán Dinamo Kijev, vagy a német Eintracht Frankfurt. Az ellenfelek között találjuk még a görög PAOK, a svéd Malmö, a francia Nice, vagy a holland AZ Alkmaar együttesét. A fogadási kedv rendszerint megugrik, amikor van magyar csapat valamely európai csoportkörben. Az  EL-lebonyolításnak köszönhetően ezúttal sok rangos találkozón szoríthatunk és fogadhatunk. Részletek az EL-ről itt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!