Vágólapra másolva!
José Mourinho lehet, hogy most Európa peremén van, képletesen és fizikailag is, miután a nyáron csatlakozott a Fenerbahcéhoz, de Mourinho soha nem akart csendben háttérbe vonulni Törökországban. A portugál edző négy hónapja kezdte el új munkáját, ami reményei szerint élete újabb sikeres fejezete lesz. Mindenesetre mindeközben elképesztő luxusban éli mindennapjait.

Mourinho ezen a héten arra készül, hogy korábbi klubját, a Manchester Unitedet fogadja Isztambulban az Európa Ligában - és erre az összecsapásra új otthonából, az ötcsillagos Four Seasons Bosphorus hotelből készül, amely a Boszporusz partján fekszik. Mourinho - aki Törökországba érkezése óta ott szállt meg - nem spórolt a költségekkel: a pazar szálloda legolcsóbb szobája 1 000 fontba (kb. 480 000 forintba) kerül egy éjszakára. Bár egy átlagember számára ez a költség túlzónak tűnik, a Törökországban szezononként 10 millió fontot kereső Mourinho számára aprópénznek számít. Sőt, tekintve, hogy 

Mourinho június 2-i kinevezése óta 142 nap telt el, becslések szerint már minimum 142 ezer fontos számlát hozott össze a Four Seasonsben, bár ez az éves fizetésének mindössze 1,42 százaléka.

Mourinho a város európai oldalán fekvő 19. századi palotában található lakosztályából a Boszporusz-szoroson át az ázsiai oldalra nyílik kilátás, ahol a Fenerbahce székel. A szálloda honlapján úgy írja le a helyszínt, mint „Isztambul egyik legjobb szállodája”, ahol „büszkék vagyunk arra, hogy kivételes szolgáltatást és kényelmet biztosítunk, hogy az Ön tartózkodása semmihez sem fogható legyen”. A leírás így folytatódik: „Akár üzleti, akár szabadidős céllal érkezik, gondosan megtervezett szobáink és lakosztályaink a kényelem és az elegancia tökéletes keverékét kínálják. Kényeztesse magát a világszínvonalú étkezési lehetőségekkel, pihenjen a Spa-ban, vagy egyszerűen csak lazítson, miközben szobájából a lélegzetelállító boszporusi kilátást csodálja."

A Mourinho rendelkezésére álló kényelmi szolgáltatások száma őszintén szólva észbontó, a szálloda például öt étteremmel rendelkezik. Ezek közé tartozik egy olyan hely, amely egész napos étkezési lehetőséget biztosít, de van hal- és tenger gyümölcseit kínáló hely, ázsiai és mediterrán inspirációkat felszolgáló ebédlő, egy kebab és egy brunch hely, plusz a vendégek kérhetik a szobán belüli étkezést is. Amikor azonban a Mail Sport meglátogatta a szállodát, beszámoltunk arról, hogy a szálloda személyzete azzal viccelődött , hogy 

Mourinho minden este ugyanazt rendeli vacsorára - csirkelevest, majd margherita pizzát, jégkrémet és szénsavas vizet. Az egyetlen dolog, amit főzni tud, az a rántotta. Alkalmanként néhány száz méterre a szállodából, Besiktas zsúfolt utcáira merészkedik egy kedvelt doni kebabozóba, 

ahol a személyzet megmutatta a Mail Sportnak a képeket, amelyeken Mourinho egyedül vacsorázik, és elárulták, megkérte őket, ne osszák meg senkivel ezt a fotót. 

A hotelből nyíló lenyűgöző kilátás mellett két korszerű úszómedence is a vendégek kényelmét szolgálja. A fedett medencében, ahol Mourinho minden reggel rendszeresen úszik, mielőtt egy sofőr a Fenerbahce edző pályájára fuvarozza, víz alatti hangszórók vannak. Eközben a Boszporusz partján fekvő kültéri medence fűtött, ami különösen hasznos lehet, amikor Isztambulban januárban átlagosan kilenc fokig csökken a hőmérséklet. 

Ezen kívül van egy lenyűgöző fitneszközpont és Spa is, valamint a szállodában van egy elektromos autó töltőállomás, bár mivel Mourinhónak van sofőrje, nem valószínű, hogy ezt használja. A Fenerbahce egyébként hajlandó lett volna a város legjobb házát kibérelni, de Mourinho - aki érkezésével kétéves szerződést írt alá - a szállodai életet választotta.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!