Vágólapra másolva!
Szerdán este az RB Leipzig a Liverpoolt fogadja a labdarúgó Bajnokok Ligája alapszakaszában. A találkozó előtt a lipcseiek edzője Jürgen Kloppról is beszélt.

Jürgen Klopp a Mainz, majd a Borussia Dortmund vezetőedzőjeként vált ismertté, 2015-ben pedig az angol Liverpool csapatához került. A német szakember ott aztán kilenc évet töltött el, a legutóbbi szezonban Szoboszlai Dominikot is irányította, a nyáron viszont távozott a klubtól. Sokáig kérdéses volt, hogy Klopp milyen munkakörben folytatja, október elején azonban hivatalossá vált, hogy januártól ő lesz a Red Bull nemzetközi sportigazgatója. A tevékenysége minden támogatott klubot érint majd, így a Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló német RB Leipziget, az osztrák RB Salzburgot, az amerikai MLS-ben szereplő New York Red Bullst, a brazil Bragantinót és a japán Omiya Ardiját. Szerdán a lipcseiek a Liverpool ellen mérkőznek meg a Bajnokok Ligája-alapszakasz harmadik fordulójában, Jürgen Klopp azonban nem lesz ott a stadionban.

Jürgen Klopp, Red Bull, RB Leipzig
Jürgen Klopp a Red Bull nemzetközi sportigazgatója lesz
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Klopp Mallorcán van, vigyáz a kutyájára, a feleségére és a gyerekeire. 

Biztosan nem fogom felhívni [tanácsért]" – idézte a Magyar Nemzet a Lipcse edzője, Marco Rose szavait.

Az RB Leipzig edzője beszélt Jürgen Klopp kritizálásáról is

Németország-szerte felháborodást váltott ki, hogy Jürgen Klopp a szinte egész országban gyűlölt Leipzig főnöke is lesz – a hétvégén a lipcseiek éppen Mainzban játszottak, a hazai drukkerek pedig szintén szidták a korábbi kedvencüket. A Mainz szurkolói azzal vádolták Kloppot, hogy elfelejtette, honnan indult, amiért munkát vállalt a hagyományokkal nem rendelkező, mesterségesen, pénzből sikeressé tett Lipcsénél. Rose erről a kritizálásról is beszélt.

„Azt gondolom, hogy errefelé nagyjából 34 936 szurkoló szereti Kloppot, amiért felépített itt egy sikeres korszakot Mainzban – mondta Marco Rose. – Mindenkinek megvan a saját élete és a joga, hogy arról szabadon döntsön. Ezt nem kell mindenkinek szeretnie, és ezt nyugodtan ki is lehet fejezni."

A Leipzig-Liverpool BL-meccs szerdán 21 órakor kezdődik, jó eséllyel akár három magyar résztvevővel, Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik személyében.

Kapcsolódó cikkek

Meddig jutnak Szoboszlaiék?
A magyar futballszurkolók számára a Liverpool szereplése a BL-ben egy külön kupasorozatnak felel meg. Szoboszlai Dominik szereplése ugyanis sokkal kardinálisabb kérdés, mint az, hogy kié lesz a BL-trófea. Hacsak a kettő nem esik majd egybe, azaz a Liverpool megnyeri a legrangosabb kupasorozatot. A fogadók rendszerint szeretnek kisebb-nagyobb összegeket tenni a magyar válogatott csapatkapitányát felvonultató Vörösökre is. BL-meccsek fogadásaival kapcsolatos infók itt!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!