Vágólapra másolva!
San Isidro város bírósága engedélyezte Diego Maradona földi maradványainak átszállítását az argentin főváros központjában épülő mauzóleumba - adta hírül a Clarín című Buenos Aires-i újság.

A bírósági hozzájárulást a néhai futballsztár lányai, Dalma és Giannina kérvényezték - írja az MTI. A minden idők egyik legjobb labdarúgójaként számon tartott Maradona jelenlegi sírja Buenos Aires külvárosában, a Bella Vista temetőben van. Lányai szerint apjuk végső nyughelyének méltó környezetben ott kell lennie, ahol bárki tiszteleghet az argentin futball legendájának emléke előtt. A Maradona-mauzóleum építését jövőre tervezik befejezni.

Fans pour into Maradona's house and Estadio Diego Armando Maradona to pay homage
Maradonát a mai napig óriási tisztelet és rajongás övezi Argentínában
Fotó: Anadolu via AFP 

Maradona 2020. november 25-én hunyt el, 61 éves korában. Az ok akut szívelégtelenség volt, ami tüdőödémához vezetett. A néhai klasszis csatár 1986-ban világbajnok volt, hazájában az Argentinos Juniors, a Boca Juniors és a Newell's Old Boys klubcsapataiban, Európában pedig a Barcelonában, a Sevillában, valamint a Napoliban játszott. 491 mérkőzésen 259 gólt szerzett, az argentin válogatott színeiben 91 meccsen 34 gólt ért el.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!