Vágólapra másolva!
Ibrahima Konaté megvédte a csapattársát. Mindezt azok után tette a Liverpool labdarúgója, hogy a világbajnok Kylian Mbappét a hazájában kifütyülték, majd a francia válogatott keretébe sem került bele.

A nyáron a Paris Saint-Germain csapatától a spanyol Real Madridhoz igazolt Kylian Mbappé szeptember végén kisebb sérülést szedett össze, így az Atlético Madrid elleni rangadón nem játszhatott, majd a Lille elleni Bajnokok Ligája-mérkőzést és a Villarreal elleni spanyol bajnokit sem játszotta végig. A francia válogatottal világbajnok focista a szezonbeli 11 tétmeccsén 7 gólt szerzett a Realban, továbbá szeptemberben az Olaszország és a Belgium elleni Nemzetek Ligája-találkozón is pályán volt – az októberi két NL-mérkőzésre viszont Didier Deschamps szövetségi kapitány nem hívta meg a keretbe, mondván, hogy Mbappénak hiányos a felkészültsége. 

Kylian Mbappé, francia válogatott, Mbappe
Kylian Mbappé nem tagja a francia válogatott októberi Nemzetek Ligája-keretének
Fotó: AFP / AFP or licensors

Kylian Mbappé nehéz helyzetéről beszélt a francia válogatottbeli csapattársa

Az NL A divíziójában a 2. csoport második helyén álló franciák csütörtökön este a Bozsik Arénában az izraeli válogatott vendégei lesznek, hétfőn pedig Belgiumban lépnek pályára. Az Izrael elleni találkozó előtt az angol Liverpool francia válogatott védője, Ibrahima Konaté megvédte a francia szurkolók által kifütyült Mbappét.

„Nem értem, miért fütyülték ki őt Lille-ben. Amikor a Toulouse ellen játszottam a Liverpoollal [az Európa-ligában], ünnepélyes fogadtatásban részesítettek. Furcsa volt, és nem lehetett könnyű ezt megtapasztalni a saját hazájában – mondta Mbappéról Konaté. – Néha gondoltam, hogy szívesen lettem volna már a helyében, de 

ha ez a sok felhajtás körülöttem lenne, nem tudom, azt kibírtam volna-e. 

Ő kibírta, és továbbra is csinálja és nagyon fiatal játékosként mindent megnyert már, de lehet, hogy lelkileg összeomlott az élete. Nem tudom, ezt szívesen megbeszélném vele. Ha az ő helyébe képzelem magam, a rengeteg dolog alapján, ami körülötte forog,

úgy vélem, hogy nincsen élete, 

és ez bizony nehéz lehet neki!"

A francia válogatott két forduló után a csoportja második helyén áll az NL-ben, az Izrael elleni mérkőzés csütörtökön 20:45-kor kezdődik a Budapest Honvéd stadionjában.

Kapcsolódó cikkek

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!