Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában a listavezető Barcelona 5-1-re legyőzte a Sevilla csapatát a barcelonai olimpiai stadionban, ezzel Hansi Flick együttese a Real Madridot három ponttal megelőzve továbbra is vezeti a spanyol bajnokságot. A találkozó hőse a Barcelona lengyel támadója, a 36 éves Robert Lewandowski volt, aki két gólt lőtt, ezzel pedig beállította Lionel Messi gólrekordját.

A katalán csapat remek formában várhatta a meccset, hiszen az eddigi kilenc bajnoki mérkőzéséből nyolcat megnyert, az előző fordulóban az Alavést ütötte ki 3-0-ra. Az andalúz csapat borzalmasan kezdte a szezont, ugyanis az első négy meccsén nem tudott nyerni, az utóbbi hetekben azonban egyre jobb formát mutat Javier Garcia Pimienta csapata, amely a legutóbbi öt meccséből hármat megnyert és csak egyszer kapott ki, ezzel pedig feljött a középmezőnybe. 

Jól kezdte a meccset a Barcelona, amely közel 70%-ban birtokolta a labdát, és több nagy helyzetet alakított ki, mint a Sevilla. A vezetés megszerzéséhez viszont egy büntető kellett. A 22. percben Lamine Yamal készítette vissza a labdát Raphinhának, a szerelni akaró Peque azonban megrángatta a karját a brazil támadónak, aki azonnal a földre került, a játékvezető pedig 11-est ítélt. A labda mögé Robert Lewandowski állt oda, aki higgadtan a jobb alsóba gurított a balra mozduló Orjan Nyland mellett. 

Pedri a harmadik gólját lőtte a La Liga idei szezonjában
Fotó: AFP/Josep Lago

A 28. percben bombagóllal növelte előnyét a Barcelona. Ismét Lamine Yamal ment el a jobb oldalon, visszakészítette a labdát, az érkező Pedri pedig 16 méterről hatalmas gólt lőtt a bal felső sarokba. 

A gól után az Európa-bajnok középpályás nevét úgy skandálta a barcelonai közönség, mint egykoron Lionel Messiét. 

A Sevillát teljesen megtörte a második bekapott gólt, a Barcelona pedig az első félidő végén eldöntötte a meccset. A 39. percben egy bal oldali szögletet Nyland öklözött ki, a labdát azonban Raphinha gyűjtötte be, aki 17 méterről kapura bombázott, a büntetőterületen belül ólálkodó Lewandowski pedig beletette a lábát a labdába, és a kapuba belsőzött. 

  • Lionel Messi óta Robert Lewandowski az első játékos, aki 12 gólt lőtt a La Liga első 10 fordulójában. A nyolcszoros aranylabdás argentin támadó a 2019/20-as szezonban szintén 12 góllal kezdett az első 10 bajnokiján.
Robert Lewandowski elképesztő formában kezdte a szezont
Fotó: AFP/Josep Lago

A második félidőben továbbra is fölényben játszott a Barcelona, Hansi Flick csapata közel 70%-ban birtokolta a labdát. A német edző a második félidőre láthatóan visszafogta csapatát, a 66. percben le is hozta Lewandowskit és Raphinhát is, ami teljesen érhető, hiszen szerdán a Barcelona a Bayernt Münchent fogadja a Bajnokok Ligájában, ami sokkal nehezebb feladatnak ígérkezik.  

Azért a második félidőre is jutott egy Barcelona-gól. A 82. percben egy labdaszerzés után Pedri indította a jobb szélen felfutó Jules Koundét, a francia védő középre tette a labdát, a Lamine Yamal helyére beállt Pablo Torre pedig 11 méterről a jobb alsóba lőtt. 

A hajrában aztán a Sevillának is összejött a szépítés. Egy 50 méteres keresztlabdával Stanis Idumbo iramodott meg a bal szélen, a szélvészgyors belga játékos lefutotta a védőjét, majd tíz méterről a bal alsóba lőtt. A végeredményt azonban a Barcelona állította be. A 88. percben ugyanis Pablo Torre beadásnak szánt bal oldali szabadrúgása elsuhant mindenki feje mellett, végül a kapu bal oldalában kötött ki. 

Győzelmével a Barcelona továbbra is vezeti a spanyol bajnokságot, három ponttal előzi meg a címvédő Real Madrid csapatát. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!