Vágólapra másolva!
Az amerikai profi labdarúgó-bajnokság alapszakaszának utolsó játéknapján az Inter Miami 6-2-re verte a New England Revolution együttesét, többek között Lionel Messi három góljának köszönhetően. Gazdag Dánielt csapata, a Philadelphia Union hazai pályán kapott ki, így lemaradt a rájátszásról, de a Sallói Dániellel felálló Sporting Kansas City sem örülhetett.

A New England Revolution a 34. percben már kétgólos előnyben volt az Inter Miami otthonában, de Luis Suárez duplájával még a szünetig egyenlített a hazai csapat.

Football: Major League Soccer (MLS) - Regular season: Inter Miami CF v New England Revolution
Lionel Messi három gólig jutott csereként
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

Lionel Messi mesterhármasa

Lionel Messi az 58. percben állt be csereként, másodpercekkel később gólpasszt adott. 

Innen indult be az igazi gála, az argentin világklasszis a 78., a 81., és a 89. percben is eredményes tudott lenni, így alig bő fél óra alatt szerzett mesterhármast.

Az újabb sikerrel toronymagasan zárt az élen az Inter Miami.

Gazdagék sem jutottak a rájátszásba

Nem sikerült jól viszont a magyaroknak az MLS alapszakaszának utolsó játéknapja. Gazdag Dánielék számára győzelem kellett ahhoz, hogy legyen esélyük a rájátszásba jutni. Ám hiába szerzett vezetést 

már a 2. percben Sullivan révén a Philadelphia Union, végül 2-1-es vereséget szenvedett és nem került a rájátszásba. És ha ez még nem lenne elég rossz hír a Philadelphia szurkolóinak, a magyar válogatott Gazdagot már a 15. percben le kellett cserélni sérülés miatt. A klub honlapja szerint a 27-szeres válogatott támadó hátsérülést szenvedett.

Gazdagék a 12. helyen zártak a Keleti konferenciában és 2017 után most először nem jutott be a rájátszásba.

Ami az amerikai bajnokság másik magyarját illeti, Sallói Dániel kezdőként 61 percet kapott a Dallas ellen, amelyet végül 2-1-re vesztett el a Sporting Kansas City. Az már korábban eldőlt, hogy Sallói csapata sem lesz ott a rájátszásban.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!