Vágólapra másolva!
A nyáron a Ferencvárostól a német élvonalban szereplő Eintracht Frankfurt igazolt csatárról edzői elmondták, hogy miért nem fér be az Euróa-ligában szereplő sztárcsapat keretében. A kritikus hangok ellenére azonban Frankfurtban nagyon is sokra tartják a még mindig csak 19 játékos tehetségét, éppen ezért egyáltalán nem akarnak lemondani róla.

Ifjabb Lisztes Krisztián idén nyáron 4 millió euróért igazolta át a Ferencvárostól az Eintracht Frankfurt, ám a fiatal csatár óriási csalódottságára nem fért be az Európa-ligában is szereplő sztárcsapat keretébe. A magyar U21-es válogatott csatára így kénytelen volt beérni a Frankfurt negyedosztályban szereplő második csapatával, ahol eddig három meccsen egy gólpasszt írhattak a neve mellé.

Lisztes esélyeiről és a közelebbi jövő terveiről most a Frankfurter Rundschau írt hosszabb cikket, vette észre a Magyar Nemzet.

"Ez a türelem próbája minden fél számára. A felkészülés során Lisztes gyorsan rájött, hogy mekkora ugrás számára egy európai topliga. A dinamizmus, a passzolás, a kreativitás és a befejezések terén mutatott kvalitásai hamar megmutatkoztak, 

és ugyan 19 éves létére már most is nagyon jó fizikummal rendelkezik, ám eddig hiányzott belőle a Bundesligához szükséges intenzitás

 - idézi a lap a német cikket.

Téli kölcsönadás következhet

Vagyis a magyar drukkerek hiába reménykednek benne, hogy, ami nem sikerült nyáron, az majd sikerül télen, és kétség kívül tehetséges csatár bekerül a Bundesliga-keretbe, ez aligha fog megtörténni. A klubnál inkább kölcsönadásban gondolkodnak, a negyediknél természetesen magasabb osztályba, egy olyan csapathoz, ahol megkaphatja a lehetőséget és felveheti azt a ritmust, ami a Bundesligához kell.

"Lisztes továbbra is a Bundesliga-kerettel edz, de az U21-eseknél fog játszani, és amennyiben képes lesz felzárkózni, illetve megtalálja a kellő ritmust, akkor a csapat nagy értéke lehet. De addig még keményen kell dolgoznia. 

Ugyanakkor elemzik a következő hetekben, hogy van-e értelme egy téli kölcsönadásnak. Ez a kitérő már a korábbiakban is megadta a lökést néhány frankfurti játékos karrierjének, reméljük, Lisztes esetében is ez lesz.

 Addig a következő két hónapban még bizonyíthat az Eintrachtnál" - írja a lap, természetesen a frankfurtiak második csapatára utalva.

A lap idézi Timmo Hardunkot, az Eintracht sportigazgatóját, aki továbbra is úgy látja, hogy 

Lisztes Krisztián az európai foci egyik csiszolatlan gyémántja,

 akinek kell még egy kis idő, hogy megszokja a Bundesliga ritmusát és intenzitását.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!