Vágólapra másolva!
Mocsi Attila hiába kulcsembere a török élvonalbeli Rizespor labdarúgócsapatának, nem kapott meghívót Marco Rossitól. A magyar válogatott focista erről, és a további terveiről is beszélt.

Mocsi Attila először 2022 szeptemberében, a Zalaegerszeg játékosaként kapott meghívót Marco Rossi szövetségi kapitánytól a magyar válogatottba, majd sokáig rendszeresen kerettag volt, de a bemutatkozására idén márciusig kellett várni, amikor a Koszovó elleni felkészülési mérkőzés hajrájában csereként debütált. A 24 éves védő tavaly nyáron igazolt a török bajnokságban jelenleg 15. helyen álló Caykur Rizespor csapatához, amelyben alapembernek számít, rendre végigjátssza a meccseket. Ennek ellenére Mocsi március óta nem kapott újabb meghívót a válogatottba (így az Európa-bajnokságra sem), és az októberi Nemzetek Ligája-mérkőzéseken sincsen Rossi keretében.

magyar válogatott, Mocsi Attila
A Marco Rossi által felfedezett Mocsi Attila az utóbbi időben nincsen a magyar válogatott keretében
Fotó: Polyák Attila - Origo

Mocsi Attila csalódott, de továbbra is előtérbe helyezi a magyar válogatottat

„Most már számítottam rá, hogy nem fog meghívni a szövetségi kapitány, de az egy hónappal ezelőtti kerethirdetésnél 

vártam a meghívót, sajnos ez nem érkezett meg, nyilván nagyon szomorú és csalódott voltam emiatt, 

de azt gondolom, hogy a Rizében jó helyem van, játszom és így azért könnyebb feldolgozni ezt. Nyilván próbálom keresni az okokat, de inkább teszem a dolgomat és bízom benne, hogy előbb-utóbb vissza tudok kerülni a válogatott keretébe – nyilatkozta az M4 Sportnak Mocsi Attila. – Lehetett tudni, hogy 

tavaly télen is volt egy klubváltási lehetőségem, amit azért nem ragadtam meg, hogy az Eb-szereplést ne befolyásolja, 

úgyhogy mindig előtérbe helyeztem a válogatottat és továbbra is így lesz. Ritkán beszélek magyar válogatott stábtagokkal, nem tudom, hogy mi az oka ennek, de nem gondolnám, hogy ennek valami negatív jelentése lehet. Ha meghívnak, akkor nagyon boldogan megyek, ha nem, akkor pedig dolgozom tovább a Rizesporban, egy erős bajnokságban, ahol minden héten topcsatárok ellen kell megmutatnom magam, és azt gondolom, hogy ez sikerül.”

Mocsi Attila elárulta, most az október 21-ei, Bodrumspor elleni idegenbeli bajnokira koncentrál, mert ez a csapata egyetlen mérkőzése a következő négy hétben.

Kapcsolódó cikkek

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!