Vágólapra másolva!
A választottbírói testület döntését közzétették, miután a Manchester City FC megtámadta a Premier League Associated Party Transaction (APT) szabályait.

A Premier League üdvözli a bíróság megállapításait, amely jóváhagyta az APT-rendszer általános célkitűzéseit, kereteit és döntéshozatali rendszerét. A bíróság megerősítette az APT-rendszer egészének szükségességét, és elutasította a Manchester City kifogásainak többségét. A Törvényszék továbbá megállapította, hogy a szabályzatra szükség van ahhoz, hogy a Liga pénzügyi ellenőrzései hatékonyak legyenek. 

A döntés fontos és részletes értékelését jelenti az APT-szabályoknak, amelyek biztosítják, hogy a klubok ne részesülhessenek olyan kereskedelmi ügyletekből vagy költség csökkentésekből, amelyek nem a tisztességes piaci értéken (FMV) alapulnak a társult felekkel való kapcsolatok révén. 

Ezeket a szabályokat azért vezették be, hogy szilárd mechanizmust biztosítsanak a liga pénzügyi stabilitásának, integritásának és verseny egyenlőségének védelmére. 

A Törvényszék azonban a szabályzat néhány olyan elemét azonosította, amelyek jelenlegi formájukban nem felelnek meg a versenyjogi és közjogi követelményeknek. Ezeket az elemeket a Liga és a klubok gyorsan és hatékonyan orvosolhatják.

Már a szezon elején véget ért az idény az Eb-győztes spanyol Rodri számára
Fotó: AFP / AFP or licensors/Manchester City's Spanish midfielder #16 Rodri (C) receives medical assistance before being helped off the pitch, after being injured during the English Premier League football match between Manchester City and Arsenal at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on September 22, 2024. 

Addig is a Premier League folytatja a jelenlegi APT-rendszer működtetését, figyelembe véve a bíróság megállapításait. Bár a választottbírósági eljárás bizalmas, a Premier League és a klub megállapodott abban, hogy a döntés egy szerkesztett példányát nyilvánosságra hozza, és csak a bizalmas és üzleti szempontból érzékeny információkat tartja vissza. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!