Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB I 9. fordulójának rangadóján a Paks hazai pályán 3-1-re legyőzte a Ferencvárost. A meccs után Bognár György és Böde Dániel is értékelte a látottakat.

A Ferencváros először kapott ki az NB I 2024/2025-ös szezonjában, holott úgy érkezett Paksra, hogy az első hat meccsét egyaránt megnyerte. Bognár György szerint a győzelmük kulcsa az volt, hogy az első negyed órában intenzíven letámadták a Fradit.

"Az első negyed órában jól kezdtünk, nagy nyomást helyeztünk a Fradira, és ezt is terveztük. Aztán a második félidőben már többet kellett védekeznünk és nem volt olyan színvonalas a kontrajátékunk, inkább az előny megőrzésére törekedtünk. 

A Fradi kupameccset játszott csütörtökön, ezért fáradtabb lehetett, így az első negyed órát akartuk megnyomni, ez volt a terv. 

A második félidőben végig nyomást helyezett ránk a Ferencváros, ezért ekkor már színvonalas támadójátékról nem beszélhettünk az esetünkben" - mondta a győztes rangadó után a Paks edzője. 

A tolnai együttes a szezonban a Fradi mellett már a Puskás Akadémiát is legyőzte, az újonc Győrtől azonban kikapott. Ennek kapcsán így látja a helyzetüket Bognár György.

bognár györgy
Bognár György szerint csapata képes legyőzni a legjobbakat, de ki tud kapni a leggyengébbektől is
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Meg tudjuk verni a legjobb csapatokat, de ki is tudunk kapni a leggyengébbtől, ezért valahol a kettő között vagyunk. 

Ez teljesen normális, nem lehet mindig nyerni" - tette hozzá a Magyar Kupa-győztes szakember.

Böde Dániel ezúttal a kezdőcsapatban kapott lehetőséget, a bizalmat pedig góllal hálálta meg egykori csapata ellen. A rutinos támadó a meccs után elmondta, őt is meglepte edzője döntése.

Böde Dániel
Böde Dánielt is meglepte, hogy Bognár György a kezdőbe jelölte a Fradi ellen
Fotó: Paksi FC/Facebook

"Nagyon jól kezdtünk, hiszen hamar megszereztük a vezetést. A második félidőben betoltuk a buszt a kapunk elé, de még egy gólt tudtunk szerezni, ezzel pedig eldöntöttük a mérkőzést. Az elmúlt meccseken sok beadásunk volt, azok nem találtak embert, most ezek jobban működtek. 

Ami azt illeti, meg is lepődtem, hogy a Gyuri kezdőnek nevezett, az elmúlt időszakban még edzéseken sem tudtam gólt szerezni. 

Ha így tudunk csúszni-mászni, akkor biztosan ott lehetünk majd a dobogó közelében" - tekintett már a jövőbe is a Paks csatára.

A Ferencváros a veresége ellenére továbbra is vezeti a tabellát, a Paks pedig a győzelmének köszönhetően feljött a harmadik helyre.

Kapcsolódó cikkek

A magyar foci továbbra is lázban tartja a fogadókat

A nemzetközi kupák mellett a hazai pontvadászat legalább annyira érdekes a fogadók körében, mint a BL vagy az EL. A futballszurkolók idén is találgatják, hogy lesz-e potenciális kihívója a Ferencvárosnak, és mely együtteseknek lesz lehetőségük kiharcolni a nemzetközi kupákban való részvételt. A fogadók szemüvegén keresztül nézve is izgalmas összecsapások várhatók a labdarúgó OTP Bank Ligában. Fogadással kapcsolatos részletek itt!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!