Vágólapra másolva!
A Paks búcsúzott a nemzetközi kupaporondtól, miután hazai pályán kikapott a cseh Mlada Boleslavtól a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének utolsó fordulójában. A meccs után Bognár György elmondta, miért nem sikerült főtáblára jutnia a csapatának.

Az egy héttel ezelőtti, idegenben elért döntetlen után a Paks arra készült hazai pályán, hogy fennállása során először kiharcolja, hogy egy nemzetközi kupasorozat főtábláján szerepeljen. A Konferencia-liga playoff visszavágóján azonban a Paks nagyon sima, 3-0-s vereséget szenvedett, ezzel 5-3-as összesítéssel búcsúzott az európai kupaporondtól. A paksiak vezetőedzője, Bognár György úgy vélte, hogy az első félidőben jobban játszott a csapata, de a második játékrész elején egy rövidzárlat miatt nem sikerült csodát tenniük.

bognár györgy
Bognár György pozitívnak érzi a Paks kupaszereplését, de szerinte nem tart még ott a csapata, hogy rendszeresen harcban legyen valamelyik európai kupasorozat főtáblájáért
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

"Egy-két poszton egyénileg jobb játékosok voltak az ellenfélben, gondolok a 10-esre, a 23-asra és a center is nagyon kellemetlen volt. Gratulálok az ellenfélnek a továbbjutáshoz és sok sikert kívánok nekik. 

A csapatjátékunk megvolt, többször oda tudtuk szorítani az ellenfelet, hibára is kényszerítettük őket, de az a különbség, hogy mi mellépasszoljuk, ők meg beverik"

 – kezdte értékelését Bognár György az M4 Sportnak adott interjújában. 

Az előző idény legjobb edzőjének megválasztott tréner szerint a játékosai végig jól teljesítettek a nemzetközi kupamenetelés során, így összességében pozitívnak ítéli 

"Nyilván az első és az utolsó meccs félresikerült, de amikor egy lapra felteszel mindent, akkor nagyon kinyílsz hátul és sebezhetővé válsz. Komoly tanulságokkal szolgált ez a sorozat, nem lehet 5-10 perces kihagyás meccs közben, mert ha az ellenfél stabil csapatjátékot játszik, te pedig helyezkedési, technikai hibákat csinálsz, azt ezen a szinten kihasználják, nagyon koncentráltnak kell lenni végig. Az is tanulság, hogy két meccsben kell mindig gondolkodni, itthon még a Magyar Kupában sincsenek ilyen párharcok" – mondta Bognár, aki szerint a Paks egyelőre nem tart ott, hogy ezen a szinten évről évre eljusson az európai csoportkör közelébe.

"Elsősorban a magyar bajnokságban kellene stabilnak lenni ahhoz, hogy idáig mindig eljussunk, ennek akár a gazdasági, akár a szakmai hátterét nézem, nincs meg az alapja."

paksi fc, haraszti zsolt
Haraszti Zsolt, a Paks (b) játékosa a labdarúgó Konferencia-liga negyedik selejtezőkörében játszott Paksi FC - FK Mladá Boleslav mérkőzésen
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A Paks támadója, Haraszti Zsolt a mérkőzés után elmondta, hogy az első félidő után nem gondolta volna, hogy háromgólos vereséget fognak szenvedni otthon.

"Roppant nehéz ilyenkor mit mondani. Az első félidőben úgy játszottunk, ahogy kell. Maximálisan kontrolláltuk a hazai pályát, rengeteg helyzetünk, átlövésünk volt. Ezek után nem gondoltam, hogy majd úgy kezdjük a második félidőt, ahogy. Le vagyok forrázva, tíz perc alatt megvertük magunkat, aminek semmi előjele nem volt. Egy ilyen első játékrész után nem szabad így folytatni. Nyilván jó idő múlva visszatekinteni erre a másfél hónapra nagyon más lesz, mint most. 

Nem tudom, mikor lesz még egyszer ekkora sanszunk, paksiként sokan azért jöttünk haza, hogy ilyen meccseket játsszunk. Ilyen szinten, azonban ilyen gólokat nem szabad ajándékozni.

 Nagyon köszönjük a közönségünknek, hogy teljesen megtöltötték a stadiont, felemelő volt telt ház előtt futballozni" - nyilatkozta a mérkőzés után Haraszti Zsolt a klub honlapján.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!