Vágólapra másolva!
Sergej Barbarez szövetségi kapitány kihirdette a bosnyák labdarúgó-válogatott 23 fős keretét, amely októberben előbb a német, majd a magyar csapattal találkozik a Nemzetek Ligája élvonalában.

A szakvezető elégedett a játékosai formájával, mint megjegyezte, csupán Benjamin Tahirovic és Dario Saric nem játszik rendszeresen az Ajax Amsterdamban, illetve a Palermóban, míg Haris Tabakovicnak a klubváltása miatt - a Herthától a Hofenheimhez került - új játékrendszerhez kell szoknia - írja az MTI.

Hungary v Bosnia and Herzegovina - UEFA Nations League Group A3 Match 2024
A magyar válogatott szeptemberben gól nélküli döntetlent játszott Bosznia-Hercegovina ellen
Fotó: NurPhoto via AFP

A többi futballista általában kezdőként játszik, ezért biztos vagyok benne, hogy felkészültebbek leszünk az októberi és a novemberi összecsapásokra"

 - idézte a bosnyák szövetség honlapja Barbarezt, akinek tanítványai között ott van az Atalantát erősítő védő, Sead Kolasinac és a Fenerbahcéban futballozó Edin Dzeko is.

A bosnyákok előbb kikaptak Hollandiában 5-2-re, majd a magyarok vendégeként gól nélküli döntetlent értek el a Puskás Arénában. Jövő pénteken a harmadik fordulóban a német együttest, három nappal később pedig a magyar válogatottat fogadják Zenicán. 

A bosnyák labdarúgó-válogatott 23 fős kerete: 
kapusok: Osman Hadzikic (Velez Mostar), Nikola Vasilj (St. Pauli), Martin Zlomislic (HNK Rijeka)
védők: Adrian Barisic (FC Basel), Ermin Bicakcic (Eintracht Braunschweig), Amar Dedic (RB Salzburg), Jusuf Gazibegovic (Sturm Graz), Nikola Katic (FC Zürich), Sead Kolasinac (Atalanta), Nihad Mujakic (Partizan Beograd), Stjepan Radeljic (HNK Rijeka) 
középpályások: Esmir Bajraktarevic (New England Revolution), Ivan Basic (Orenburg), Dzenis Burnic (Karlsruher SC), Ifel Dakovac (Topolya SC), Armin Gigovic (Holstein Kiel), Haris Hajradinovic (Kasimpasa), Denis Huseinbasic (1. FC Köln), Dario Saric (Palermo), Benjamin Tahirovic (Ajax Amsterdam) 
támadók: Edin Dzeko (Fenerbahce), Ermedin Demirovic (VfB Stuttgart), Haris Tabakovic (TSG Hoffenheim)

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!