Vágólapra másolva!
Mint ismert, a Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató, listavezető Liverpool 1-0-ra nyert a Crystal Palace vendégeként az angol labdarúgó-bajnokság 7. fordulójának szombati nyitómérkőzésén. A magyar válogatott csapatkapitányával az új edző, Arne Slot irányítása alatt először fordult elő, hogy bajnoki mérkőzésen nem kezdett.

A magyar válogatott csapatkapitánya a kispadon kezdett és a szünetben állt be az argentin világbajnok Alexis Mac Allister helyére. Szoboszlai egyébként nagyon jól szállt be az összecsapásba, a támadások mellett a védekezésből is kivette a részét, még ha gólt ezúttal sem sikerült szereznie.

Szoboszlai Dominik, Liverpool, Crystal Palace
Szoboszlai Dominik a szünetben állt be csereként a Crystal Palace ellen
Fotó: GLYN KIRK / AFP) 

Szoboszlai Dominik először volt csere

Szoboszlai Dominik Arne Slot irányítása alatt eddig egy Angol Ligakupa-mérkőzést leszámítva minden sorozatban - a Bajnokok Ligájában is  - kezdő volt, így természetesen a Premier League-ben is. A West Ham elleni kupameccsen pihentette az edzője. 

Először fordult tehát elő, hogy bajnokin a cserepadon kezdett ebben az idényben.

Utoljára ilyen a Premier League-ben 2024. május 19-én fordult elő, a bajnokság utolsó, 38. fordulójában Jürgen Klopp a Wolverhampton elleni 2-0-s siker alkalmával kilenc percet adott neki. Érdekesség, hogy az előző szezonban a német szakember irányítása alatt az utolsó négy fordulóban már csak csere volt Szoboszlai - előtte a 29. körben, az Everton otthonában kezdett.

A meccs  győztes gólját Diogo Jota szerezte a 9. percben. A Liverpool ezzel a sikerrel biztosan a tabella élén marad.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!