Szoboszlairól beszélt és Marco Rossinak üzent a Liverpool edzője

Vágólapra másolva!
A Liverpool 1-0-ra győzött a Crystal Palace otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 7. fordulójában. A szombati mérkőzésen Szoboszlai Dominik csereként kapott lehetőséget, Arne Slot vezetőedző pedig a találkozó után beszélt a Liverpool magyar középpályásáról.

A Premier League 2024-25-ös szezonjában először a Crystal Palace elleni bajnokin fordult elő, hogy a tabellán éllovas Liverpoolban nem kezdett Szoboszlai Dominik. A csapat nyáron érkezett holland vezetőedzője, Arne Slot igyekszik figyelni a rotálásra, ennek köszönhető, hogy míg az idény első öt meccsét végigjátszotta, addig az utóbbi öt mérkőzésen kevesebb lehetőséget kapott a magyar középpályás, aki egy félidőt így is futballozott szombaton. Szoboszlai az idényben az eddigi kilenc találkozóján egy gólt és három gólpasszt jegyzett a Liverpoolban, de a magyar válogatott csapatkapitányaként a Nemzetek Ligája-mérkőzéseken is fontos szerepe van – mint kiderült, Slot éppen Marco Rossi szövetségi kapitány együttese miatt játszatta a sokat kritizált Curtis Jonest Szoboszlai helyett a londoni bajnoki elején.

Szoboszlai Dominik, Liverpool, Crystal Palace
Szoboszlai Dominik egy félidőt kapott a Liverpoolban a Crystal Palace elleni Premier League-mérkőzésen
Fotó: Glyn KIRK / AFP

Ezt mondta a Liverpool edzője arról, hogy Szoboszlai Dominik miért nem játszotta végig a hétvégi bajnokit

„Curtis eddig mindig jól szállt be, amikor lehetőséget kapott. A mostani jó alkalom volt, hogy a kezdőcsapatban kapjon helyet, hiszen válogatottmeccsek következnek, ő viszont nem tagja a nemzeti csapata keretének, azaz most kaphatott teljes meccset – idézte Arne Slot szavait a Magyar Nemzet. – 

Szoboszlai mindig elképesztő energiával veszi ki a részét a letámadásokból, számomra is hihetetlen, hogy ezt hogyan képes háromnaponta folyamatosan megtenni."

Szoboszlai Dominiknak a Crystal Palace ellen a védekezésben is fontos szerepe volt, ugyanis a mérkőzés során a labdát összesen 25-ször eladó Trent Alexander-Arnold hibái után többször is segítenie kellett megakadályoznia egy eredményes hazai kontrát.

A válogatottban valóban nélkülözhetetlennek tűnik Szoboszlai Dominik játéka, hiszen legutóbb több mint két éve nem játszott végig tétmeccset a nemzeti csapatban. Pénteken Marco Rossi együttese Hollandia ellen mérkőzik meg a Nemzetek Ligájában – Szoboszlai holland csapattársai (és Arne Slot honfitársai) közül Virgil van Dijk, Ryan Gravenberch és Cody Gakpo is végigjátszotta a Crystal Palace elleni bajnokit.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!