Élő:

Kiderült, kezdő lesz-e Szoboszlai a Liverpool rangadóján

Szoboszlai, Liverpool, Chelsea
Szoboszlai legutóbb január végén, egy Chelsea elleni bajnokin talált be legutóbb a Premier League-ben
Fotó: AFP/Paul Ellis
Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság 8. fordulójában a Szoboszlai Dominiket foglalkoztató Liverpool a Chelsea csapatát fogadja az Anfielden. Arne Slot, a Vörösök holland edzője kihirdette kezdőcsapatát, amelyben ezúttal is helyet kapott a magyar válogatott csapatkapitánya.

A Liverpool kezdőcsapata: 
Kelleher - Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson - Szoboszlai, Gravenberch, Jones - Szalah, Jota, Gakpo. 

A magyar válogatott csapatkapitányára, Szoboszlai Dominikra és társaira nem vár könnyű feladat, ugyanis az idegenben százszázalékos, augusztus 18. óta veretlen Chelsea-t fogadják az Anfield Roadon. 

Szoboszlai legutóbb január végén, egy Chelsea elleni bajnokin talált be legutóbb a Premier League-ben
Fotó: AFP/Paul Ellis

A londoni Kékek a nyitókörben kaptak ki otthon a címvédő Manchester Citytől, azóta viszont hat mérkőzésen négy győzelmet arattak és kétszer döntetlent játszottak, ennek is köszönhető, hogy a negyedik helyen állnak. A mostani szezonban ugyanakkor a Chelsea-nek ez lesz az első olyan meccse vendégként, amelyen nagyobb játékerőt képviselő riválissal csap össze, eddig ugyanis a West Ham, a Bournemouth és a Wolverhampton otthonából vitte el a három pontot.

A Liverpoolnál szintén egyértelmű cél - ahogyan azt Szoboszlai is már többször megfogalmazta - a bajnoki cím megszerzése, és annak eléréséhez a Vörösök csak keveset hibázhatnak, a Manchester Cityvel és az Arsenallal ugyanis vélhetőleg végig nagy csatában lesznek. A két rivális jelenleg egy ponttal marad el tőlük a második és harmadik helyen.

Szoboszlai Dominiknek remek hete van. Hétfőn a bosnyákok ellen 2-0-ra megnyert Nemzetek Ligája-meccsen duplázni tudott, szerdán pedig örömmel tudatta a világgal, hogy megkérte a barátnője, Buzsik Borka kezét, aki természetesen igent mondott neki. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!