Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia
Vágólapra másolva!
Mint ismert, a magyarokkal azonos Európa-bajnoki csoportban szereplő német labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 2-1-re győzött pénteken a görög csapat ellen, míg a skótok Glasgow-ban döntetlent játszottak a finnekkel. Nem meglepő, hogy a hazájukban egyik válogatottól sem voltak elájulva a lapok.

A Mönchengladbachban rendezett összecsapáson a németek mezőnyfölényben, sok időt töltöttek ellenfelük kapujának előterében, de a görögök ellentámadásai veszélyesek voltak. 

Germany - Greece, Toni Kroos
Nyertek a németek, de így sem lehettek felhűtlenül boldogak
Fotó:  David Inderlied / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A vezetést úgy szerezték meg a 34. percben, hogy német labdavesztés után egy nem túl erős lövés ment kapura, Manuel Neuer nem tudta megfogni a labdát, a kipattanóra pedig Jorgosz Maszurasz érkezett. A németek ekkor még csak lesgólig jutottak, de az 55. percben Kai Havertz fordulásból elért találata már szabályos volt. A mérkőzést Pascal Gross döntötte el egy távoli bombával a 89. percben. A találkozó után a német lapkok nem voltak elájulva a Nationalelf játékától.

A győztes főpróba ellenére aggódnak a németek

Bild:
"A németek Görögország elleni Eb-főpróbája a nagy erőfeszítések ellenére is sikeres volt. Ez a DFB második félidei javulásának és a kései győztes góljának köszönhető. 

Az első félidőben sok volt a bizonytalanság a játékban, a német csapat nem tudott fogást találni a pimasz görög együttesen. 

A szünet után hirtelen megszűnt Németország letargiája, ennek köszönhető a siker."

Kicker:
"A német csapat péntek este Görögország ellen elérte nagy célját, győzelmet a főpróbán. A nehéz 2-1-es győzelem azonban nem volt túl biztató a hazai Eb-re. Mert (túl) sok kérdés megválaszolatlan maradt."

Die Welt:
"A német válogatott egy héttel az Európa-bajnokság előtt felemás teljesítményt nyújtott. A csapatnak sok gondja volt Görögország ellen. Manuel Neuer újabb hibája pedig tovább szítja a kapusvitát, amit Julian Nagelsmann azonnal rövidre zárt."

Die Zeit:
"Titkos recept: játssz rosszul, de nyerj. A játék felépítése és a középpálya hiányosságai ellenére Németország nyert Görögország ellen. Ez azt jelenti, hogy a DFB csapata győzelemmel gördül be az Eb-re."

A skótok is bosszankodnak az Európa-bajnokság előtt

A magyarokkal ugyancsak egy Eb-csoportban szereplő skótok Glasgow-ban döntetlent játszottak a finnekkel. A második félidő elején kétgólos előnyt szereztek, de a vendégek a hajrában egyenlítettek. Skóciában sem voltak túl boldogak a meccs után.

The Herald: 
"Azonnali reakció kell az égető problémákra. Skócia elherdálta a kétgólos előnyt, és döntetlent játszott Finnországgal a 2024-es Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzésén, így csorbát szenvedett az önbizalma a jövő heti, Németország elleni nyitómeccs előtt."

The Scotsman:
"Továbbra is akadnak bőven aggodalmak a 2024-es Európa-bajnokság előtt. Nem történt tragédia, de játékosok kissé felületes főpróbát tartottak."

Daily Record:
 

"Skócia főpróbája a 2024-es Európa-bajnokság előtt csalódottan ért véget, miután kétgólos előnyt elpazaroltak, így Finnország részesedést szerezhetett a hampdeni zsákmányból.

 Az eredmény ellenére a hangulat továbbra is pozitív, a szurkolók éltették a hőseiket,  mielőtt Németország felé indultak volna. Steve Clarke fiai a második félidő elején 2-0-ra vezettek, de hagyták, hogy a vendégek szerezzenek két könnyű gólt, így aggodalommal lehet figyelni a jövő heti, németországi nyitómeccset."

Barrons:
"A skót válogatott Európa-bajnoki főpróbája kudarcba fulladt pénteken, amikor a glasgow-i Hampden Parkban kétgólos előnyüket elpazarolva 2-2-re döntetlent játszott Finnországgal."

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről