Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia
Vágólapra másolva!
A németországi Európa-bajnokságra készülő angol labdarúgó-válogatott keretéből kikerült a Manchester City BL-győztes sztárja, Jack Grealish, valamint a Manchester United hátvédje, Harry Maguire.

Jack Grealish és Harry Maguire sem megy az Eb-re

A szövetségi kapitányoknak már nincs sok idejük, ugyanis péntekig kell leadniuk a németországi kontinenstornára utazó 26 fős játékoskereteket. Az angolok részéről Gareth Southgate korábban 33 futballistát hívott be a bő keretbe, ám ebből nemrég két nagy sztár is kikerült. Az egyikük az abszolút alapembernek számító Harry Maguire, a Manchester United védőjének azonban nem jött rendbe a vádlisérülése, ezért kénytelen kihagyni az Eb-t. 

A másik kimaradó klasszis a Manchester City sztárja, Jack Grealish. 

Vele kapcsolatban nem tudni pontosan, miért döntött így Southgate, de talán azért mellőzi, mert a 2023/2024-es idényben nem nyújtott emlékezetes teljesítményt.

A 28 éves szélső tavaly fantasztikus szezont zárt a City játékosaként, a Premier League és az FA-kupa mellett a Bajnokok Ligáját is megnyerte a csapattal. A nemrég véget ért idényben - mely során ismét az élen végzett a PL-ben Pep Guardiola csapata - 

Grealish csak 20 bajnokin lépett pályára, minden sorozatot figyelembe véve mindössze három gólig és három gólpasszig jutott.

Grealish a bosnyákok elleni felkészülési meccsen még csereként pályára lépett, ahogyan James Maddison is, ám a Tottenham Hotspur középpályása sem mehet az Eb-re.

Borzasztó érzés, hogy nem lehetek ott a tornán. Egész héten keményen edzettem, 

de ha őszinte akarok lenni magammal, akkor a sérülésemből való visszatérésem után a szezon második felében valószínűleg nem játszottam olyan magas szinten, ezért dönthetett így a szövetségi kapitány" - mondta csalódottan Maddison, aki sok sikert kívánt a társainak, és biztos benne, hogy előbb-utóbb visszatér a válogatottba.

England v Bosnia & Herzegovina - International Friendly
Gareth Southgate-nek pénteken kell leadnia a 26 fős Eb-keretét
Fotó: NurPhoto via AFP/MI News/NurPhoto

Az angol válogatott 26 fős Európa-bajnoki kerete:
kapusok: Dean Henderson (Crystal Palace), Jordan Pickford (Everton), Aaron Ramsdale (Arsenal)
védők: Lewis Dunk (Brighton), Joe Gomez (Liverpool FC), Marc Guéhi (Crystal Palace), Ezri Konsa (Aston Villa), Luke Shaw (Manchester United), John Stones (Manchester City), Kieran Trippier (Newcastle United), Kyle Walker (Manchester City)
középpályások: Trent Alexander-Arnold (Liverpool FC), Conor Gallagher (Chelsea), Kobbie Mainoo (Manchester United), Declan Rice (Arsenal), Adam Wharton (Crystal Palace)
támadók: Jude Bellingham (Real Madrid), Jarrod Bowen (West Ham United), Eberechi Eze (Crystal Palace), Phil Foden (Manchester City), Anthony Gordon (Newcastle United), Harry Kane (Bayern München), Cole Palmer (Chelsea), Bukayo Saka (Arsenal), Ivan Toney (Brentford), Ollie Watkins (Aston Villa)

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről