Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia
Vágólapra másolva!
A magyar válogatott csereként beállt csatára, Csoboth Kevin 99 perc 32 másodpercnél szerzett győztes gólt a skótok ellen. Ezzel a találatával az Újpest futballistája a labdarúgó Európa-bajnokságok történetének rekorderévé vált a rendes játékidőben legkésőbb esett gólok szerzőinek örökrangsorában - emelte ki hétfői összefoglalójában az IFFHS.

A futball történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet a vasárnap esti mérkőzésen vereséget szenvedő, így a németországi Eb-n kiesett Skóciáról megjegyezte, hogy eddigi mind a tizenkét nagy világversenyén hasonló sorsra jutott: nyolc vébéjén és négy Eb-jén egyaránt idő előtt, már a csoportkör zárultával kiesett - írja az MTI.

Scotland v Switzerland - EURO 2024
A skót válogatott ezúttal sem élte túl a csoportkört
Fotó: Anadolu via AFP/2024 Anadolu

Az IFFHS kimutatása szerint az ugyanebben a csoportban szerepelt, és a Svájccal játszott 1-1-gyel csoportelső Németország kapusa, Manuel Neuer 18. alkalommal lépett pályára Eb-meccsen, a legtöbbször a kapusok között a kontinensviadalok történetében. 

A Bayern München klasszisa az olasz Gianluigi Buffont (17) hagyta maga mögött.

Az összefoglalóban helyet kapott az az adat is, amely szerint az egyenlítő gólt fejelő Niclas Füllkrug már a negyedik gólját szerezte csereként a nagy nemzetközi tornákat tekintve. Ezzel nemcsak a német válogatott rekordere lett a kispadról érkezve, hanem immár minden más európai labdarúgónál több a találata ebben a mutatóban.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.


 

Mindent egy helyen az Eb-ről