Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
A spanyolok uralkodója, VI. Fülöp nagyon meglepődött, amikor megtudta, hogy a németországi Európa-bajnokságon két meccs után hibátlanul álló spanyol válogatott fiatal támadója, Lamine Yamal valójában mennyi idős.

Spanyolország szenzációsan játszva egy öngóllal győzte le a címvédő olasz válogatottat a németországi Európa-bajnokság csoportküzdelmeinek második fordulójában. A spanyol csapatból többen is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, többek között a Barcelona szupertehetsége, Lamine Yamal, aki fiatal kora ellenére stabil kezdőnek számít.

Spain v Italy - UEFA Euro 2024
Lamine Yamal 16 évesen a spanyol fociválogatott egyik legjobbja eddig az Eb-n
Fotó: NurPhoto via AFP

Sokak számára még mindig hihetetlennek tűnik, hogy mindössze 16 évesen a legmagasabb szinten képes kiváló teljesítményt nyújtani, s ezáltal meghatározó tagja tud lenni a spanyol csapatnak. 

A spanyol király is csak hüledezett Lamine Yamaltól

A spanyolok olaszok elleni rangadóját a helyszínen tekintette meg VI. Fülöp spanyol király, majd a győztes meccs után az öltözőben gratulált a csapat tagjainak. Természetesen Lamine Yamal sem maradt ki a sorból, akitől a tíz éve uralkodó spanyol király megkérdezte, hogy éves. VI. Fülöp aztán alig akart hinni a fülének, és hüledezve a fejéhez kapott, amikor a fiatal szélső elárulta neki, hogy még mindig csak 16. 

A spanyol válogatott már biztos továbbjutóként várja a csoportmeccsek záró fordulóját Albánia ellen, míg Olaszországnak a horvátok ellen kell bebiztosítani helyüket a legjobb 16 csapat között. 

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek:

 

Mindent egy helyen az Eb-ről